Возачи опрез, у неколико градова у БиХ пада снег!

JP Putevi Brcko

Због саобраћајне незгоде која се догодила на деоници магистралног пута Босански Брод –Дервента у месту Сијековац, саобраћај је обустављен и преусмерен на алтернативни правац.

На ширем подручју Олова, Коњица, Бугојна, Прозора, Бихаћа, Босанског Петровца, Ливна, Купреса и Гламоча пада слабији снег, па се возачи позивају на појачан опрез. У тим подручјима саветује се максимално опрезна вожња, прилагођена тренутним условима и стању на путевима.

Апелује возачима да на пут не крећу без зимске опреме. Учестали су одрони земље или камења на коловоз.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмерно од 05.00 до 21.00 час. Од 21.00 до 00.30 часова возила се пропуштају наизменично, док је од 00.30 до 05.00 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За време обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута. Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња, саопштено је из ИЦ БиХАМК-а.

MD MONTEL