Овом момку је потребна наша помоћ

JP Putevi Brcko

Удружење младих „Трка за живот“ из Брчког покренуло је данас хуманитарну акцију за тридесетпетогодишњег суграђанина Предрага Шарића, којем је потребно 140.000 КМ за трансплантацију бубрега у Француској.

Предсједник Удружења Боро Илић рекао је новинарима да је Шарић укључен у Отворену мрежу посредством које ће му бити омогућена трансплантација у Француској.

„Отворен је жиро рачун у Комерцијалној банци. Слаћемо молбе приватницима и удружењима да нам помогну у прикупљању новчаних средстава, а од Нове године биће активан и хуманитарни број `М:тел` мреже који ћемо, такође, промовисати“, рекао је Илић.

Он је навео да је Шарићева супруга Вујадинка изразила жељу да му донира бубрег.

Вујадинка је рекла да је одлуку о донирању органа донијела још 2012. године, када је њен супруг кренуо на дијализу.

„Али, то нисмо могли да остваримо, јер у Београду не раде трансплантацију органа у случајевима различитих крвних група. Сад нам се указала прилика у Француској и надам се да ћемо успјети. Чекамо само још да поновимо налазе и сакупимо новац“, рекла је Вујадинка.

Предраг Шарић болује и од дијабетеса, због чега није у могућности да ради и тражи посао.

„Једино је супруга запослена. Ово ми много значи. Надам се да ћемо успјети и да ће се акцији одазвати што већи број људи добре воље и помоћи ми како бих могао нормално да живим. Због дијализе ми је тешко и физички и психички“, рекао је Шарић.

Он је унапријед захвалио свима који желе да му помогну.

Извор: Срна

MD MONTEL