Једна провала и једно лишавање слободе током викенда

JP Putevi Brcko

Полицији Брчко дистрикта БиХ  један грађанин дана 21.12.2019. године у 08.26 сати телефоном је пријавио да су НН лица у току ноћи у мјесту Бодериште извршили провалу у кућу у власништву његовог комшије који се налази у иностранству.

Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста извршили увиђај и утврдили да је провала највјероватније извршена разбијањем стакла на прозору, те да су из куће отуђена два телевизора и да постоје основи сумње да је извршено кривично дјело “Тешка крађа” из члана 281. став 1 КЗ Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР :
– Дана 22.12.2019. године у 20.15 сати Полицији је грађанин пријавио брата, да у пијаном стању узнемирава укућане. Припадници полиције Брчко дистрикта БиХ су одмах изашли на лице мјеста и прикупљањем обавјештења од укућана дошли до сазнања да је пријављени прво вербално нападао укућане, те одгурнуо оца, а потом се дрско понашао и према полицијским службеницима и нарушавао јавни ред и мир галамом. Након што је упозорен да престане пријављени је наставио с пријетњама и вријеђањем, након чега је лишен слободе. О свему је упознат судија у прекршајном реферату, који је случај упутио у редовну процедуру, а ухапшени предат у просторије за смјештај особа лишених слободе. Због почињеног прекршаја из члана 5.Закона о заштити од насиља у породици и члана 8. Закона о Јавном реду и миру, сачињена је службена забиљешка о почињеном прекршају.

САОБРАЋАЈ :

– Током викенда догодила се једна саобраћајна незгода у којој је забиљежена материјална штета, а у којој је једно лице задобило лаке тјелесне повреде.
– У извјештајном периоду из саобраћаја је искључено укупно 24 возача и возила. Од укупног броја 13 лица је искључено због вожње под утицајем алкохола, четири због вожње прије стицања права на управљање, пет јер су возилом управљали након истека важности потврде о регистрацији, једно лице јер је возилом управљало у вријеме трајања заштитне мјере забране управљања, те једно због неозначеног терета.

MD MONTEL