Девојчица из Сувог Дола још није пронађена, у потрази више од 200 полицајаца

Kolubara

Полиција и јединице Жандармерије наставили су претрагу околине села Орешац код Књажевца, где је примећен Нинослав Јовановић из нишког села Малча, за којег се сумња да је отео 12-огодишњу девојчицу из Сувог Дола код Ниша.

Потрага за 12-годишњом Моником Каримановић траје од 20. децембра, када је пријављен њен нестанак.

Полиција и јединице Жандармерије претражују село Орешац код Књажевца где је примећен Нинослав Јовановић из нишког села Малча, за којег се сумња да је отео Монику Каримановић.

„На основу пуно доказа сматрамо у овом тренутку да је извршилац овог кривичног дела Нинослав Јовановић из Малче, имамо јасан доказ да је украо једно возило у ком су пронађени његови отисци и трагови који указују да је са њим била Моника“, казао је директор полиције Владимир Ребић и додаје да неколико чињеница упућује на то да је Моника жива.

„На на овом месту смо неспорно утврдили да су овде једно време боравили, преспавали и хранили се“, рекао је Ребић у месту Орешац код Књажевца, где траје потрага.

Ребић је навео да више до 220 полицијских службеника интензивно трага за несталом девојчицом.

Додао је да су и на још једном месту нађени трагови – конкретно Моникин ранац.

„Имамо две изјаве сведока који су потврдили да је Јовановић са девојчицом прошао и на тим чињеницама темељимо наше веровање да је Моника жива. И верујемо да ћемо је у најскоријем времену пронаћи. Ангажовали смо максимално људске ресурсе и током ноћи ћемо наставити претрагу, пре свега, захваљујући термовизијским камерама које нам дају предност у односу на Јовановића“, рекао је Ребић, истичући да су ту и најбољи оперативци из Криминалистичке полиције, уз зајечарске и нишке полицајце.

Што се тиче Јовановића, Ребић је подсетио да је он од 2006. до 2018. био је у затвору због сексуалних деликата над малолетницама.

Чим је изашао, практично после неколико дана, слао је на друштвеним мрежама непримерене садржаје и поруке, које су нама у полицији деловале као могуће извршење кривичног дела, додао је. И због чињенице да смо знали о коме се ради, чуо сам се са републичким јавним тужиоцем, и успели смо да га ставимо у притвор у ком је провео до марта ове године, рекао је Ребић, додајући да након тога нису имали више механизама да га држе у притвору.

Извор: србининфо

MD MONTEL