Успешна година за ЈП „Путеви“ Брчко

Kolubara

Директор Јавног предузећа Путеви Брчко Мирослав Мишкић, на новогодишњем пријему за новинаре, истакао је да је 2019. година за ово предузеће била успешна и да је са својим сарадницима јако задовољан са свим постигнутим у години на измаку.

„С обзиром да су биле неке блокаде урадили смо две велики ствари. Прва је да смо пројекат заобилазнице завршили и пустили у погон, а друга да смо добили нови капитални пројекат, реконструкцију моста на реци Сави. Верујемо да ћемо и овај други пројекат у периоду пред нама успешно имплементирати“, додао је Мишкић.

Говорећи о реконструкцији односно ванредном одржавању моста преко реке Саве, нагласио је да је то велики изазов и велики посао јер се ради о мосту дугом 900 метара.

„Требало би да се обаве конкретни разговори са хрватском страном да би смо то усмерили. И видећемо да већ у првој половини наредне године будемо спремни за расписивање потребних тендера. Наша идеја је, сагледавајући потребе и консултујући стручњаке, да мосту вратимо живот за следећих осам до десет година што се тиче теретног саобраћаја. И то има смисла само ако ћемо у том истом периоду изградити потпуно нови мост. Јер и ових осам до десет година ће врло брзо проћи“, додао је Мишкић.

У овој години, поред споменутог, како је казао, радило и на поправци остале инфраструктуре, екипирању тима који на терену све проводи, односно пријему нових људи. А набављена је и одређена механизација потребна за послове који нису у редовном систему одржавању, истакнувши да је таквих површина у Дистрикту близу 300 километара.

Извор: СЈИ

MD MONTEL