Успешна година за ЈП „Путеви“ Брчко

KOLUBARA Brčko

Директор Јавног предузећа Путеви Брчко Мирослав Мишкић, на новогодишњем пријему за новинаре, истакао је да је 2019. година за ово предузеће била успешна и да је са својим сарадницима јако задовољан са свим постигнутим у години на измаку.

„С обзиром да су биле неке блокаде урадили смо две велики ствари. Прва је да смо пројекат заобилазнице завршили и пустили у погон, а друга да смо добили нови капитални пројекат, реконструкцију моста на реци Сави. Верујемо да ћемо и овај други пројекат у периоду пред нама успешно имплементирати“, додао је Мишкић.

Говорећи о реконструкцији односно ванредном одржавању моста преко реке Саве, нагласио је да је то велики изазов и велики посао јер се ради о мосту дугом 900 метара.

„Требало би да се обаве конкретни разговори са хрватском страном да би смо то усмерили. И видећемо да већ у првој половини наредне године будемо спремни за расписивање потребних тендера. Наша идеја је, сагледавајући потребе и консултујући стручњаке, да мосту вратимо живот за следећих осам до десет година што се тиче теретног саобраћаја. И то има смисла само ако ћемо у том истом периоду изградити потпуно нови мост. Јер и ових осам до десет година ће врло брзо проћи“, додао је Мишкић.

У овој години, поред споменутог, како је казао, радило и на поправци остале инфраструктуре, екипирању тима који на терену све проводи, односно пријему нових људи. А набављена је и одређена механизација потребна за послове који нису у редовном систему одржавању, истакнувши да је таквих површина у Дистрикту близу 300 километара.

Извор: СЈИ

MD MONTEL