ВИЛЕ СУЂЕНИЦЕ

KOLUBARA Brčko

Пише: Неда Козомара

Дјетињство је отац дјетета!

Што посијете то ће никнути и развијати се.
Бјесомучно кажњавање дјетета и малтретирање ствара психопате и потенцијалне манијаке. Код сваког криминалца и деликвента у основи је увијек исто, дисхармонична породица. Одрастати у хаосу и с родитељима који се иживљају на сопственом дјетету значи, дати овој планети поремећену особу и врло често убицу с предумисшљајем јер то му постаје начин живота.

С друге стране “хеликоптер родитељи” којима ЊВ син а некима и ћерка, царују и командују у животу и тако аванзују у рођеној кући до титуле главе породице. Њих се све пита. Све!

Кад се гдје иде, шта се купује, ОН/ОНА прекидају сваки разговор родитеља јер имају нешто важно рећи. Све жеље се испуњавају, купују им се најбољи телефони, рачунари, патике па све по реду.
Тако кад одрасту, сретну неке њима значајне особе које им не испуњавају баш све жеље а још кад им кажу у неким околностима да их не воле више и све што даље слиједи…настаје фијаско, психички лом који се врло често завршава трагедијом, убиством а врло често и самоубиством.

Патња због неког је њима непознат осјећај и неподношљив. Нико их није научио одрицању, трпљењу, да се некад мора патити и очајавати у бесаним ноћима јер живот је груб и никога не штеди. Тако падају и устају као зимско жито јер немају сопствену снагу истрајавања а нема тате и маме да све ријеше.

Најмање је оних као Бане, Ђолетов.

Чисти и фини, културни, паметни, вриједни и способни.
Одрасли у неким складним породицама гдје ничега није било превише а ни премало да те ожиљке неимаштине носе и показују у свакој прилици кроз статусне симболе, накићени као ове јелке кроз своје хвалоспјеве о планетарним достигнућима.

Они, као Бане су одмјерени у сваком смислу, пожељни у сваком друштву, украс и нада да још добра има, таман да је маково зрно.

Плесати кроз живот између ове три групе је танго смрти. Ко савлада све замке и подвале, избјегне зликовце и манијаке и кога виле суђенице однесу на путеве гдје се крећу часни и добри људи, треба се захвалити Богу и стати пред огледало и видјети своје лице среће.

Желим вам одраз срећног човјека у Новој Години!

MD MONTEL