КОШКАЊЕ У СКУПШТИНИ Напредњаци напали Бошка, не дају да се прича о Миловом закону

JP Putevi Brcko

Након што је Бошко Обрадовић захтевао расправу у Скупштини Србије у вези спорног закона о отимању имовине СПЦ у Црној Гори који је донет ноћас у 3 ујутру, председница Скупштине Маја Гојковић је узвинула: Не може! То је инцидент!

У Скупштини Србије дошло је до инцидента након што су посланици Двери Бошко Обрадовић и Иван Костић ушли на седницу како би изразили незадовољство што српске власти нису реаговале на усвајање Закона о слободи вероисповести у Црној Гори. Обрадовић и Костић сукобили су се са шефом посланика напредњака Александром Мартиновићем, након чега је настао општи метеж.

Носећи транспаренте „Вучић и Мило – браћа близанци“ и „Србијо, зашто ћутиш?“, Обрадовић и Костић су стали за говорницу парламента и упитали посланике владајуће коалиције зашто не реагују на усвјање Закона о слободи вероисповести у Црној Гори и хапшење посланика Демократског фронта.

Шеф посланика напредњака Александар Мартиновић у једном тренутку је устао из посланичке клупе и пришао говорници, али се Костић испречио између њега и Обрадовића, дошло је до повлачења, а затим је лидер Двери одгурао Мартиновића.

Настао је општи метеж и гурање у којем је, поред посланика Двери и владајуће коалиције, учествовао и министар одбране Александар Вулин. Један од посланика СНС-а отео је транспаренте посланицима Двери и поцепао их.

Председница Маја Гојковић рекла је да се седница прекида, и замолила посланике да не реагују на, како је рекла, „унапред припремљене провокације“ Бошка Обрадовића.

Ситуације се након неколико минута смирила, и Обрадовић и Костић су напустили салу.

Министар одбране Александар Вулин је одмах након тога изјавио да Срби не треба да се деле по овом питању ( у смислу да покорно и сложно прихвате спорни Закон који отима имовину Српске православне цркве у Црној Гори), који је многе посланике скандализовао.

Извор: Србин.инфо, Н1

MD MONTEL