Пронађена Моника Каримановић

JP Putevi Brcko

Отета девојчица Моника Каримановић пронађена је жива.

У тренутку када је полиција опколила Малчанског берберина, он је дјевојчицу пустио и затим наставио да бјежи, али је одмах ухваћен, јавља  дописник Политике из Ниша.

Подсјетимо, нестанак дванаестогодишње Монике Каримановић из Сувог Дола код Ниша пријављен је полицији у петак 20. децембра. Она је тог јутра кренула у школу, али на наставу није стигла.

Прегледом видео-надзора, утврђено је да је око 7.30 часова била на улици у насељу Брзи Брод, гдје се налази њена основна школа „Др Зоран Ђинђић”. Чак је и једна учитељица видјела у близини тог мјеста.

Од тог тренутка, и тог мјеста, изгубио јој се сваки траг. Породица је, као што је то било уобичајено, чекала да се врати из школе а пошто се није појавила у уобичајено вријеме, њени родитељи су се забринули.

Убрзо је утврђено да није ни била на настави, па је о њеном нестанку обавјештена полиција. Послије краћег рада на случају, полицајци су посумњали да нестанак девојчице има везе са Нинославом Јовановићем, званим Малчански берберин.

Он је осуђиван због сексуалних деликата, а надимак су му новинари надјенули због језивог обичаја да жртве шиша пре насиља. Како је навођено у медијима ових дана, њега је мајка у детињству кажњавала – шишањем.

„Политика” је прва објавила да постоји зебња да је Монику отео Јовановић коме се изгубио сваки траг. Истовремено, покренута је, може се рећи, до сада незабиљежена потрага за неким осумњиченим.

Претпостављало се да се Малчански берберин, са отетом дјевојчицом, крије на подручју Књажевца. Виђен је у селу Орешац, у које је иначе долазио и раније. Његово присуство доказано је и форензичким траговима – отисцима прстију у аутомобилу који је претходно украо, а пронађено је и једно импровизовано склониште.

Ангажовано је више стотина полицајаца и ватрогасаца-спасилаца, а касније и припадника Војске Србије и БИА. У потрагу су се укључили ловци, који веома добро познају терен на коме се обављала потрага, али и бројни грађани добровољци.

Малчански берберин се вјешто крио од потјере, претпоставља се да се претходних мјесеци припремао за извршење злочина. И раније, приликом извршења сличних кривичних дјела, отимао је жртве и одводио их у шуму па је полиција за њим већ трагала по руралном терену 1996. и 2006. године.

Први десетогодишњу затворску казну је одслужио, по изласку на слободу извршио је нови злочин. Због другог злочина осуђен је на 15 година затвора, али му је Врховни суд смањио казну на 12 година.

По изласку из затвора користио је друштвене мреже за узнемирујућу комуникацију са женама, полиција је то примјетила због чега је притворен. Убрзо по изласку на слободу, нестаје и претпоставља се да је од тада припремао нови злочин.
Овог пута за Малчанског берберина цијела Србија је чула убрзо по нестанку Монике Каримановић…

Извор: Политика

MD MONTEL