Србија разбила Хрватску на Дорћолу!

JP Putevi Brcko

Ватерполисти Србије лако су побиједили Хрватску и обезбиједили прво мјесто у квалификацијама за финални турнир Свјетске лиге.

Србија је на базену „Милан Гале Мушкатировић“ савладала Хрватску резултатом 15:11 (6:4, 3,2, 5:2, 1:3).

Изабраници Дејана Савића претходно су побједом над Холандијом (12:7) обезбиједили пролаз даље, а сада су и обезбиједили прво мјесто.

Србија: Гојко Пијетловић, Бранислав Митровић, Душан Мандић, Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Гаврил Суботић, Душко Пијетловић, Немања Вицо, Милан Алексић, Радомир Драшовић, Филип Филиповић, Страхиња Рашовић и Драшко Гогов.

Хрватска: Марко Бијач, Иван Марцелић, Марко Мацан, Лорен Фатовић, Лука Лончар, Маро Јоковић, Хрвоје Бенић, Анте Вукичевић, Андро Бушље, Ловре Милош, Јосип Врлић, Лука Букић и Хавијер Гарсија.

Они су тиме обезбиједили играње међу осам најбољих репрезентација планета у финалној рунди која се игра од 17. марта до 28. априла.

Меч су боље почели Хрвати који су лако долазили до предности, али Србија је одговарала. На 4:3 за госте постојала је шанса за +2, али је добра одбрана Савићевих изабраника пресудила, па се дошло до изједначења, а онда и прве предности преко Немање Вица.

Серија „делфина“ наставила је да расте и одједном је било 7:4. Гаврило Суботић је преузео одговорност у завршници полувремена, па се на паузу отишло са +3.

Током треће четвртине Србија је одржавала предност и у пар наврата је и повећала, а адекватног одговора са друге стране није било. Све што су изабраници Ивице Туцка успјевали да покажу наилазило је на адекватан одговор наших ватерполиста.

Посљедња четвртина није донијела малтене никаквих узбуђења. Питање побједника било је јасно и поред изузетно лоше игре „делфина“ у посљедњих осам минута забиљежена је убједљива и рутинска побједа.

Извор: Б92

MD MONTEL