Генерални директор Свјетске атлетске федерације писао Милићу

JP Putevi Brcko

Генерални директор Свјетске атлетске федерације Алессио Пунзи упутио је писмо градоначелнику Синиши Милићу поводом поводом признања “Бронзана лабел квалитета“ које је додијељено организаторима Видовданске трке. Преведено писмо генералног директора ИААФ-а преносимо у цјелини.

Задовољство нам је да и за 2020. годину Свјетска атлетика може додијелити Видовданској трци Бронзани лабел квалитета.

Свјетска атлетика, раније позната под именом ИААФ, установила је програм Лабел трка на цести као начин препознавања водецих трка на цести у свијету. Лабел Свјетске атлетике ознацава високе стандарде у организацији догађаја, подршку локалне заједнице.догађају, залагање организатора у унапређењу нашег спорта и глобалној борби против допинга.

Ове године програм је обогаћен новом иницијативом у којој свака трка финансијски доприноси глобалном антидопинг програму. Искрено смо захвални организационом комитету Видовданске трке у њиховом залагању у очувању интегритета нашег спорта.

Лабел такође категорише најбоље елитне трке на цести и отвара пут за атлетичаре, обожаваоце и медије према најбољим свјетским такмиченнима на цести. Такође, Лабел означава супериорне стандарде у безбједности и тркачком искуству.

Поносни смо на чињеницу да је наш спорт један од ријетких који и рекреационим спортистима нуди могућност ријетког искуства такмичења раме уз раме са свјетском елитом што додатно доприноси растућој привлачности оваквих трка.

Веома смо задовољни вашом континуираном подршком Видовданској трци која представља веома важан атлетски догађај, не само за Босну и Херцеговину већ и за цијели регион, као и за глобалну свјетску атлетску заједницу коју наша организација представља.

Надамо се да ћете Ви И Ваш кабинет наставити да подржавате ово такмичење, те да ће резултат ове дугорочне подршке довести до тога да Видовданској трци за 2021. годину буде додијељен и Сребрни лабел квалитета.

Стављам вам се на располагање за било какве додатне информације које бисте Ви и или Ваши сарадници требали у вези програма.

Искрено ваш
Алессио Пунзи
Генерални директор

Извор: еБрцко

MD MONTEL