Писић: Успјешна 2019. година

JP Putevi Brcko

Полиција Брчко дистрикта у 2019. години постигла је добре резултате у области безбједности саобраћаја, одржавање јавног реда и мира и сузбијању криминалитета, рекао је данас на пријему за новинаре шеф полиције дистрикта Горан Писић.

Писић је нагласио да је крајем године полиција расвијетлила кривично ђело отимице и тешког убиства, те да су у току године учествовали у неколико међународних полицијских акција са колегама из Савезног МУП-а Аустрије и Хрватске у којима су одузете веће количине дроге.

„У једној активности коју смо спровели са колегама из Аустрије одузели смо више од 20 килограма хероина. У акцији ‘Цер’ коју смо спровели на подручју Брчког, МУП-а Тузланског и Посавског кантона и Републике Српске, лишили смо слободе шест лица. Против њих је подигнута оптужница и налазе се у притвору“, истакао је Писић.

Он је додао да су у току јавне набавке за опремање нове зграде полиције и да би све требало бити завршено за три мјесеца, те да је дио служби већ пресељен.

„У новој згради полиције заједно са нама биће смјештене и колеге из Граничне полиције и Регионалне канцеларије за рад са странцима. У преговорима смо са још неким службама да се и оне смјесте у ту зграду како би капацитети били попуњени, а трошкове одржавања зграде свели на најмању могућу мјеру“, рекао је Писић.

Извор: Срна

MD MONTEL