Градоначелник Синиша Милић даровао прворођену бебу у 2020. години

JP Putevi Brcko

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ је даровао поклонима, цвијећем и новчаним износом од 500 КМ прворођену бебу у 2020. години Даницу Ђокић и њену мајку Сању.

Милић је истакао да је ово једна лијепа традиција коју треба његовати те да, иако је прва беба у 2020. рођена другог јануара, вјерује да ће то бити брзо надокнађено бројем рођене дјеце већ првих неколико дана у новој години.

„Честитам срећним родитељима Сањи и Кристијану Ђокићу, желим им да њихово потомство буде здраво те да сви уживају у благодатима родитељства“, истакао је Милић.

Он је подсјетио да је у 2019. години рођено 18 беба више него у 2018. години.

„То је вјероватно и резултат наше пронаталитетне политике коју покушавамо да успоставимо. Као што знате повећан је и мајчински додатак и дужина његовог трајања, а трудимо се да обезбиједимо простор који недостаје за обданишта“, истакао је Милић.

Он је додао да су при крају радови изградње обданишта на Илићки, а да је у плану изградња још два обданишта.

Милић је честитао Нову годину свим родитељима у Брчком, уз жељу да се дјеца рађају и остају на овим просторима.

Примаријус доктор Славко Никић, специјалиста гинекологије и акушерства, који је као дежурни љекар породио Сању Ђокић, истакао је да се мајка и беба осјећају добро.

„Дана, 2. јануара 2020. године у 5 часова и 50 минута рођена је прва Брчанка у 2020. години – Даница Ђокић. Беба је тешка 3.700 грама, дуга 53 центиметра. Након ње у 9 часова имали смо још један порођај, а ево очекујемо да се породи још једна трудница, тако да ћемо надокнадити то што јуче није било рођених беба“, нагласио је доктор Никић.

MD MONTEL