Данас сунчано и топлије, до 15 степени Целзијусових, за викенд киша, суснежица и снег!

Kolubara

На подручју целе Србије сутра ће на снази бити жути метеоаларм због магле, ниске јутарње температуре и могуће поледице, каже метеоролог РХМЗ-а Слободан Совиљ и наводи да се за викенд у појединим крајевима очекују падавине – киша, суснежица и снег, док се за Божић прогнозира суво време.

У Србији ће сутра бити претежно сунчано, а јутарња магла и ниска облачност очекују се по котлинама.

Јутарња температура кретаће се од минус девет до минус два степена због чега ће, напомиње Совиљ, у целој Србији на снази бити жути метеоаларм.

Максималне дневне температуре износиће од два до девет степени, осим у магловитим пределима где ће температуре бити за који степен ниже.

У БиХ сутра мало до умерено облачно време. По котлинама и уз речне токове са маглом и ниским облацима. После подне претежно облачно време. У вечерњим сатима се очекују и падавине. У низинама киша и суснежица, а на планинама и снег. Јутарња температура од -4 до 2, на југу од 1 до 5, а највиша дневна од 4 до 10, на југу до 13 ступњева.

На Бадњи дан у централним и источним подручјима Босне претежно облачно време, уз могућност провејавања слабог снега у јутарњим сатима. У осталим деловима сунчано време уз малу до умерену облачност. Јутарња температура од -7 до -1, на југу до 3, а највиша дневна од 0 до 6, на југу до 9 степени Целзијуса.

За Бадњи дан и Божић у Србији биће суво са сунчаним интервалима, у јутарњим сатима очекује се слаб мраз, а дневна температура биће између три и седам степени.

У другом делу наредне седмице очекују се пролазна наоблачења са краткотрајном кишом и снегом, али се не очекују веће падавине после чега ће поново уследити сув период – каже метеоролог.

MD MONTEL