Током викенда десила се једна саобраћајна незгода, једно насиље у породици и једно oштећење туђе ствари

JP Putevi Brcko

Полицији Брчко дистрикта БиХ дана 29.12.2019. године у 12.58 сатипријављено је из Центра за обавјештавање Брчко да у улици “Бранислава Нушића” број 10 гори покретни тоалет. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и након извршеног увиђаја утврдили да је НН лице запалило пластични покретни тоалет који користе радници једног предузећа, те да постоје основи сумње да је почињено кривично дјело “Оштећење туђе ствари” из члана 287. став 1 КЗ Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:
– Дана 29.12.2019. године у 18.43 сати Полицији Брчко дистрикта БиХ обратила се грађанка и пријавила свог сина тврдећи да се у алкохолизираном стању понаша агресивно и узнемирава је. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста, како би прикупили обавјештења у вези пријаве, а гдје се пријављени наставио понашати агресивно и упућивати пријетње и полицијском службенику, због чега је лишен слободе. Због почињеног прекршаја из члана 5. Закона о заштити од насиља у породици и члана 4. и 8. Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ, сачињена је службена забиљешка.

САОБРАЋАЈ:
– Током викенда десила се једна саобраћајна незгода у којој је једно лице задобило лаке тјелесне повреде и у којој није забиљежена материјална штета.
– Током контроле возила и возача у саобраћају у дане викенда, припадници Полиције су из саобраћаја искључили укупно 27 возача, од тога шест код којих је утврђено да возилима управљају под дејством алкохола, у 18 случајева гдје су лица управљала возилом прије стицања права на управљање, једно лице које је управљало возилом којем је истекла важност регистрације, једно лице које је управљало нерегистрованим возилом, те једно лице због прикаченог прикључног возила без одговарајуће категорије.

MD MONTEL