ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА ОТМИЦУ И УБИСТВО З. Е.

JP Putevi Brcko

Основни суд Брчко дистрикта БиХ продужо је по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ притвор на још два мјесеца Х. Н., Д. С., Х. С. и Ш. С., сви са подручја Брчко дистрикта БиХ, који су осумњичени да су отели и лишили живота З. Е. из Челића и тиме извршили кривична дјела – Отмица из члана 177. став (2) и Убиство из члана 163. став (2) тачка 1. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

Овакву одлуку суд је донио након што је утврдио да и даље постоје разлози за одређивање притвора прописани одредбом члана члана 132. став (1) тачке б) и д) Закона о кривичном поступку Брчко дистрикта БиХ, односно због постојања основане бојазни да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или кривотворити доказе или трагове важне за кривични поступак и због нарочитих околности које указују да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Осумњиченима је притвор одређен и због тога што се ради о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора десет година или тежа казна а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и пуштање на слободу би резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда, док је осумњиченом Ш. С. притвор продужен и због постојања околности које указују на опасност од бјекства из члана 132. став (1) тачка а).

MD MONTEL