Ускоро увођење електронске здравствене књижице

JP Putevi Brcko

Фонд здравственог осигурања Брчко дистрикта ове године за своје кориснике уводи кориштење електронских здравствених књижица, што је већ пракса развијенијих друштава. На финасијском плану забиљежена је добит од три милиона КМ.

Миодраг Тодоровић, директор Фонда навео је да ће корисници услуга преласком на кориштење електронских здравствених књижица имати далеко бржу и квалитетнију услугу, а крајни циљ је довести конкретну комуникацију Фонда и његових корисника на највећи могући квалитативни ниво.

Он је изјавио за Радио Брчко да је у пракси већ могућа, када су питању хитни медицински случајеви, а кроз добру сарадњу са ЈЗУ „Здравствени центар“ Брчко, прва примјена електронских здравствених књижица у Брчко дистрикту, што је велики искорак у односу на наше уже, али и шире окружење.

У Фонду је све већ скоро спремно за прелазак на електронске здравствене легитимације.

Брчански Фонд здравственог осигурања у прошлој је години планирани буџет од 40 милиона КМ премашио са три милиона марака добити, а план за ову годину је 47 милиона КМ.

У укупним средствима Фонда буџет Брчко дистрикта партиципира са 25 посто, али су трошкови већи од тог износа. Остатак средстава обезбјеђују обвезници Фонда.

Извор: РБ

MD MONTEL