Doček pravoslavne Nove godine u Brčkom uz Mirjanu Aleksić i “Milenijum bend”

KOLUBARA Brčko

Doček pravoslavne Nove godine u brčkom ispred spomenika srpskim braniocima Brčkog biće održan 13. januara u organizaciji SPKD “Prosvjeta”.

Nakon koncerta “Noć srpskog folklora” koji je planiran u Domu kulture u 20 časova, program dočeka Nove godine zakazan je za 21 čas. Brčake će zabavljati zvezda Granda Mirjana Aleksić i “Milenijum bend” kaže predsednik SPKD “Prosvjeta” Brčko Dragan Tomić.

“Program dočeka počinje 13. januara u 13 časova kada će članovi Moto kluba “Silver vings” podeliće paketiće najmlađima. Za večernje izdanje programa obezbedili smo besplatnu hranu i tople napitke za sve koji dođu. U ponoć građane očekuje vatromet”, rekao je Tomić.

“Kada je reč o “Noći srpskog folklora” mogu da kažem da je to tradicionalna manifestacija koju uvek organizuje neko od kulturno-umetničkih društava iz Brčkog. Ove godine organizator je Srpsko kulturno-umjetničko društvo iz Krepšića. Manifestacija okuplja sva društva koja neguju srpsku kulturu, tradiciju i folklor na ovim prostorima”, istakao je Tomić.

Pokrovitelj programa obilježavanja pravoslavne Nove godine u Brčkom je gradonačelnik Siniša Milić.

MD MONTEL