ГУСКЕ У МАГЛИ

JP Putevi Brcko

Последњих месеци све је више коментара на друштвеним мрежама у којима се потенцира прича о загађењу ваздуха. Ова прича се понавља у назад три године, нарочито у зимском периоду у време грејне сезоне.

Као прво морамо бити објективни у вези ове теме. Пре 30-40 година били смо више изложени загађеном ваздуху него данас. Логично, у то време су радиле све фабрике у свим градовима тадашње нам комунистичке државе. Да не говоримо о оним градовима у којима су радиле две, три па чак и четири фабрике пуном паром.

Да будемо још прецизнији. Фабрике о којима говоримо, у то време, своје погоне покретали су на угаљ (90%) док су остале фабрике користиле друге енергенте. Загађење је тада било видљиво и веома „опипљиво“. И нико никада није ни размишљао да је ово загађење можда сметња грађанима тог неког града. Добро, тада нису постојале друштвене мреже нити је било оволико невладиних организација које своје деловање заснивају на „очувању“ нашег здравља!

Данас готово све те фабрике не само да не раде већ су избрисане са лица Земље као да никада нису ни постојале. У 70% тих некадашњих фабричких кругова сада се налазе подруми пића, магацини са кинеском робом, сале за венчања… Има и оних фабричких простора у којима је неки гастарбајтер свом сину отворио дискотеку. А има и фабрика које, осим корова, немају у свом фабричком кругу ни портира. Дакле ништа од наведеног не загађује околину!

Одакле онда сад од једном оволика хампа и хистерија да нам је ваздух загађен и да једва дишемо?

Поједини заговорници тврде да загађење долази од превеликог броја аутомобила којих има дупло више него пре 20, 30 година.

Могли би до некле се и сложити са овом чињеницом. Али се морамо сложити са још једном чињеницом да ови данашњи аутомобили чак 60% мање загађују околину него они од пре тридесет година јер се ради о најновијој генерацији ЕУРО мотора.

Још једна чињеница говори у пролог овоме а то је гориво за аутомобиле. Наиме на бензинским пумпама се продаје гориво које је добијено најновијом технологијом те као такво само по себи доприноси мањем загађењу! Тако бар тврде надлежни!

Наравно, када говоримо о аутомобилском свету морамо рећи да се код нас још увек вози Голф2. Али и њих има све мање јер је велики број Голфова (нарочито двојке) страдао у саобраћајним несрећама као главни кривац за изазивање саобраћајне несреће!

Ко стоји иза ове игранке о претераном загађењу ваздуха? Ко непрестано намеће тему загађености и ко нам данима „соли“ памет да нам је због лошег ваздуха угрожен живот?

То су наши окупатори инфилтрирани кроз разне невладине организације! Они нас застрашују и трују својим тврдњама гостујући у разним ТВ емисијама. Данима, месецима, ко папагаји понављају како се баш данас не може дисати у граду од превелике загађености.

Објашњавају нам  ови „стручњаци“ да се налазимо у „црвеној“ зони која у појединим градовима прелази из „црвено-наранџасте“, нарочито у вечерњим сатима, у модро-црвену па чак и у модро-поплаву боју на апликацији која је „само за нас“ направљена како би ми знали да у то време не смемо да дишемо никако. А тек тамо пред зору ће поново ваздух бити на тренутак нормалан и чим нам апликација покаже да је из наранџасте прешло у жућкасту боју е тек тад можемо да удахнемо неколико пута јер ће убрзо апликација поново да поцрвени.

Реално, овде неко мора да је луд?!? Нешто у свему овоме не штима. Неко нас дебело лаже, да не кажем зајебавају нас ал` оно баш, баш! А заправо позадина свега овога је нешто сасвим друго. Све ово долази од оних европских мафијашких мајмуна који управљају светом.

Једни од водећих заговарача „загађености“ су ауто-мафијаши. Код бабе Меркелове их има највише. Одавно су покренули производњу електричних аутомобила и све их је више на тржишту а не продају се баш тако лако. Е сад, треба обезбедити продају швабићима електричне аутомобиле а нама увалити њихове половњаке јер они „МАЊЕ ЗАГАЂУЈУ ОКОЛИНУ ОД ОВИХ НАШИХ“!

Друго, да би ми ушли у ЕУ морамо прво швабићима да продамо оно мало наших фабрика што је остало да ради код нас. Швабићи нас воле. Швабићи желе да нам помогну. Просто не могу да живе и да гледају како нам је „ваздух загађен“ ал чим они покупују ово мало наших фабрика они ће одма да искорене нашу загађеност. Они нама дођу исто као „МИЛОСРДНИ АНЂЕО“!

Наравно, и наше њиве они желе да „откупе“ од нашег сељака јер наш сељак није довољно еколошки поткован знањем. Најбоље би било када би ми њима поклонили наше њиве на којима ће они да хране своје краве јер наше краве не слушају Брамса или Хајдна и превише су запуштене. Њихове краве су ружичасте и не производе млеко већ чоколаду!

Е сад, то што ће они нама, у пакету, увалити нуклеарни отпад ми то не схватамо као позитивно и нисмо свесни да је то за наше добро. Кад све то ми схватимо тад ће нама бити много боље!

Даље. Према њиховим истраживањима ми смо сами себи најгори непријатељи јер се код нас многа домаћинства још увек греју на чврсто гориво (нарочито на угаљ и дрва). То никако није добро јер трујемо сами себе. И не само себе већ тако трујемо и свог првог комшију. Стога сви морамо прећи на електричну енергију или на гас.

Познато је да гасификација код нас још увек није проведена до сваке куће те ће у овоме морати да учествује сваки појединац. А све под мотом ДА ЋЕ ТО БИТИ ЈЕФТИНИЈЕ АЛИ НА ПРВОМ МЕСТУ И ЗДРАВИЈЕ ЗА СВЕ НАС! Народ какав јесте све ово је већ прогутао к`о гуска глисту – без жвакања! Да би све ово планирано успели да реализују претходно морају да нас заплаше како живимо у катастрофалним условима!

Народе, не гутајте петарде! Не падајте на глупости! Ваздух нам је исти као и у другој половини прошлога века. Терају нас одавно да живимо у страху, да се кљукамо разним таблетама. То што у нашој околини има и оних који су гладни, то нико не примећује јер смо испрепадани до лудила. Само са испрепаданим становништвом власт може да управља како је њима воља!

А можда ова теорија и није тачна! Можда је ово све само густа магла! Можда смо ми гуске у тој магли?!? Можда и није тако лоше живети као гуска! А вама на вољу хоћете ли бити гуске у магли или ће те веровати да умиремо од загађеног ваздуха! У сваком случају, на здравље вам памет!

MD MONTEL