Припадници Полиције Брчко дистрикта БиХ провели планске активности на реализацији акције кодног назива “ПОЛИГОН”

KOLUBARA Brčko

У склопу континуираних планских активности борбе на спречавању злоупотребе наркотичких средстава, полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су у задњих седам дана у два наврата на подручју Брчко дистрикта БиХ, извршили претресе с циљем проналаска наркотичких средстава.

Током првог догађаја који се десио дана 10.01.2020. године полицијски службеници су на основу оперативних сазнања извршили претрес једног лица и стана којег исти користи, те том приликом
пронашли и привремено одузели око 60,00 грама непознате биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу “марихуана”, 1,771 грам прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу “кокаин” и једну таблету опојне дроге “екстази”.
У оквиру другог догађаја од дана 16.01.2020. године полицијски службеници су на подручју Брчко дистрикта БиХ, а на основу оперативних сазнања извршили претресе три лица, једног моторног возила и претрес стана којег користе ова лица, те су том приликом пронађени и привремено одузети један мобилни телефон, око 90,00 грама НН биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу “марихуану”, више комада пвц врећица за паковање опојне дроге, као и више дигиталних вага за прецизно мјерење.

У оквиру обје планске активности приведена су укупно четири лица од којих су два лишена слободе, док су два лица пуштена. Обје наведене активности проведене су под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, а на основу наредби Основног суда Брчко дистрикта БиХ. Тако ће у наредном периоду против једног лица бити прослијеђен извјештај Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ због основа сумње да је почино кривично дјело “неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога”
из члана 232 став 1 КЗ Брчко дистрикта БиХ, док ће против другог лица бити прослијеђен извјештај за два кривична дјела “неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога” из члана 232 став 1 КЗ БД БиХ и кривичног дјела “омогућавање уживања опојних дрога” члан 233 став 2 КЗ БД БиХ.

MD MONTEL