Фризери хуманитарци организовали још једну акцију

JP Putevi Brcko

Ученици брчанске Медицинске и пољопривредне школе, смер фризери, организивали су хуманитарну акцију прикупљања новчаних средстава како би њихова другарица из разреда заједно са њима ишла на матурску екскурзију.

„Није ово први пут да наши ученици организују и учествују у сличним акцијама и сви су се доказали као прави хуманитарци. Ова садашња акција се зове „У свету постоји једно царство, у њему царује другарство“, и има за циљ да сакупимо 680 КМ како би једна наша ученица ишла са својим разредом на екскурзију“, рекла је професор практичне наставе Љубица Митић.

Иницијатор ове акције је ученик Ардин Чекић који је желео да помогне својој другарици.

„Дошли смо на идеју да у склопу праксе организујемо прикупљање новца. Ми у школи учимо за смер фризер. Многи наши суграђани знају и користе наше услуге. И пре ове имали смо многе хуманитарне акције које су одрађене веома позитивно захваљујући великој подршци наше професорице практичне наставе као и подршка која нам долази од школе. И овај пут договорили смо да на исти начин, четвртком фризирамо и шишамо наше суграђане а зарађени новац ће ићи у хуманитарне сврхе“- појаснио је Чекић.

Према информацијама до којих је дошао Радио Брчко, певач Фатмир Сулејмани је изјавио да ће платити укупан износ потребан за одлазак девојчице на екскурзију. Фризери хуманитарци свакако настављају са акцијом, а прикупљени новац ће бити преусмерен другим ученицима којима је потребна слична помоћ.

Акција ће трајати до 26. марта, а биће организована сваког четвртка у периоду од 9 до 18 часова.

MD MONTEL