Frizeri humanitarci organizovali još jednu akciju

KOLUBARA Brčko

Učenici brčanske Medicinske i poljoprivredne škole, smer frizeri, organizivali su humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi njihova drugarica iz razreda zajedno sa njima išla na matursku ekskurziju.

“Nije ovo prvi put da naši učenici organizuju i učestvuju u sličnim akcijama i svi su se dokazali kao pravi humanitarci. Ova sadašnja akcija se zove “U svetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo”, i ima za cilj da sakupimo 680 KM kako bi jedna naša učenica išla sa svojim razredom na ekskurziju”, rekla je profesor praktične nastave Ljubica Mitić.

Inicijator ove akcije je učenik Ardin Čekić koji je želeo da pomogne svojoj drugarici.

“Došli smo na ideju da u sklopu prakse organizujemo prikupljanje novca. Mi u školi učimo za smer frizer. Mnogi naši sugrađani znaju i koriste naše usluge. I pre ove imali smo mnoge humanitarne akcije koje su odrađene veoma pozitivno zahvaljujući velikoj podršci naše profesorice praktične nastave kao i podrška koja nam dolazi od škole. I ovaj put dogovorili smo da na isti način, četvrtkom friziramo i šišamo naše sugrađane a zarađeni novac će ići u humanitarne svrhe”- pojasnio je Čekić.

Prema informacijama do kojih je došao Radio Brčko, pevač Fatmir Sulejmani je izjavio da će platiti ukupan iznos potreban za odlazak devojčice na ekskurziju. Frizeri humanitarci svakako nastavljaju sa akcijom, a prikupljeni novac će biti preusmeren drugim učenicima kojima je potrebna slična pomoć.

Akcija će trajati do 26. marta, a biće organizovana svakog četvrtka u periodu od 9 do 18 časova.

MD MONTEL