Хуманитарна изложба на тему „Емпатија“

JP Putevi Brcko

У фрањевачком самостану „Св. Анто“ 18. 1. у 19.00 се отвара хуманитарна изложба и креативна промоција под називом „Емпатија“.

Догађај је отворен за јавност до 18. 2. Организатори изложбе су неколико удружења која су чланице Асоцијације Невладиних Организација Региона. Продајом радова ће се помоћи рјешењима тренутне имигрантске кризе, а уколико би успјели скупити довољно средстава, помогло би се и новонасталој катастрофи за дивљи свијет у Аустралији који је страдао од пожара.

„Ради се о пројекту чији је циљ формирање више различитих стратегија како би се одржао мир и потпомогла идеја саосјећајности и толеранције у региону, а идеја је замишљена у Сарајеву.

Умјетници који су позвани ће изложити радове у којима су они описали и представили како они представљају и поимају саосјећање. Поред умјетника примјењених умјетности и фотографа, чланице АНОРа позивају и све остале врсте умјетности да перформансима и разговорима са нама заједно дјелујемо на промоцији и идеји толеранције и саосјећања. Ова изложба је уједно и дружење које ће трајати мјесец дана и у склопу ког позивамо све особе од јавног утицаја, предсједавајуће и осниваче разних невладиних организација, удружења и директоре фирми који су спремни помоћи да заједнички дјелујемо по питању смањености емпатије и толеранције. Како би ефективније дјеловали на изазов имигрантске кризе, АНОР је изгласао да првенствено даје предност безбиједности, затим едукацији по питању изазова који са собом доноси имигрантска криза. Поред ове проблематике поводом које се отвара овај догађај, дискутовати ће се и о стратегијама кроз које можемо заједнички дјеловати на стање имигрантске кризе у БиХ у склопу договорених термина у току изложбе.

 Сва питања поводом овог догађаја можете поставити у инбокс странице Асоцијације Невладиних Организација Региона на Фејсбук:

Удружења која сарађују са АНОР поводом овог пројекта су: фото клуб „Валтер“, Удружење Ликовних Умјетника БиХ, Удружење „Вал“ а друга удружења и организације из БиХ и региона су дале сагласност да су овакви пројекти више него потребни за одржање мира и толеранције како у БиХ тако и регионално. Умјетници који ће дати подршку овом пројекту и чија умјетност ће представити саосјећање ове године су: Аддис Фејзић, Елма Чаушевић Мујезиновић, Дарко Шобот, Салем Пезић, Адмир Мујкић, Данис Фејзић, Хасан Чакар, Амер Хаџић, Амра Софић, Зенир Шуко, АнаДоминик Родић, Ениса Хаџимусић, Мухамед Боровић, Срђан Дунђеровић,Ален Јехја, Амир Ченгић, Сенад Тахмаз, Аидин Алихоџић, Тарик Јакубовић и многи други..

MD MONTEL