У БРЧКОМ ОДРЖАНО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ

JP Putevi Brcko

Духовно-спортска манифестација „Богојављенско пливање за Часни крст“ по седми пут одржана је на брчанском излетишту „Фицибајер“. Победник овогодишњег пливања је Никола Јокић из Београда.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Деоницу дугу 33 метра, међу 68 судионика, најбрже је препливао и до Часног крста стигао 22-годишњи студент из Београда Никола Јокић, који је изјавио да му је част што је данас у Брчком пливао за Часни крст, те да то није само његова него и победа свих учесника.

Протојереј – ставрофор Небојша Драшкић подсетио је како је ово седма година за редом како се организује пливање за Часни крст у Брчком, те да је ова манифестација у Брчком обновљена након 70 година паузе. Рекао је како је веома задовољан целом организацијом те одзивом, не само пливача него и грађана.

Градоначелник Брчког Синиша Милић честитао је победнику и захвалио се свим пливачима на учествовању.

„Надам се да ћемо и даље наставити да негујемо ову традицију. Хвала и Српској православној цркви која је седму годину заредом организатор манифестације“, рекао је Милић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Најстарији учесник био је шездесетогодишњи Раденко Росуљаш, а најмлађи седаманестогодишњи Вукашин Лујић.

Организатори пливања за Часни крст били су Клуб екстремног пливања „Атос Сава“ и Српска православна црква, уз покровитељство градоначелника Брчког Синише Милића.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На данашњој литургији која је претходила пливању Епископ зворничко-тузлански Фотије доделио је орден „Светог краља Драгутина“ Слободанки Ђурчић, Ђорђу Којићу и Урошу Војновићу за њихов допринос у изградњи културно-административног центра „Патријарх српски Павле“ у Брчком.

MD MONTEL