U BRČKOM ODRŽANO PLIVANJE ZA ČASNI KRST

KOLUBARA Brčko

Duhovno-sportska manifestacija „Bogojavljensko plivanje za Časni krst“ po sedmi put održana je na brčanskom izletištu „Ficibajer“. Pobednik ovogodišnjeg plivanja je Nikola Jokić iz Beograda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deonicu dugu 33 metra, među 68 sudionika, najbrže je preplivao i do Časnog krsta stigao 22-godišnji student iz Beograda Nikola Jokić, koji je izjavio da mu je čast što je danas u Brčkom plivao za Časni krst, te da to nije samo njegova nego i pobeda svih učesnika.

Protojerej – stavrofor Nebojša Draškić podsetio je kako je ovo sedma godina za redom kako se organizuje plivanje za Časni krst u Brčkom, te da je ova manifestacija u Brčkom obnovljena nakon 70 godina pauze. Rekao je kako je veoma zadovoljan celom organizacijom te odzivom, ne samo plivača nego i građana.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić čestitao je pobedniku i zahvalio se svim plivačima na učestvovanju.

„Nadam se da ćemo i dalje nastaviti da negujemo ovu tradiciju. Hvala i Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je sedmu godinu zaredom organizator manifestacije“, rekao je Milić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najstariji učesnik bio je šezdesetogodišnji Radenko Rosuljaš, a najmlađi sedamanestogodišnji Vukašin Lujić.

Organizatori plivanja za Časni krst bili su Klub ekstremnog plivanja „Atos Sava“ i Srpska pravoslavna crkva, uz pokroviteljstvo gradonačelnika Brčkog Siniše Milića.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na današnjoj liturgiji koja je prethodila plivanju Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije dodelio je orden „Svetog kralja Dragutina“ Slobodanki Đurčić, Đorđu Kojiću i Urošu Vojnoviću za njihov doprinos u izgradnji kulturno-administrativnog centra „Patrijarh srpski Pavle“ u Brčkom.

MD MONTEL