Очисти организам од тешке хране: Провјерене методе за мршављење и смањивање надутости

Kolubara

Пијте топлу воду са лимуном

Дан започните топлом водом и лимуном. Лимунаду без заслађивача пијте у току дана умјесто воде. Тако ћете хидрирати организам и дати шансу бубрезима и јетри да се детоксикују.

Прије сваког јела пијте млак, биљни чај како би вам црева правилно функционисала. Чај од коморача је одличан избор, јер спречава надимање, затвор, гасове, жгаравицу, па чак и иритацију црева.

Дајте предност биљној храни

Нема потребе да гладујете након празника како бисте изгубили убачене калорије. Веома је важно да сваки дан једете разноврсну храну која обухвата воће, поврће и биљне протеине. Обавезно једите супице од поврћа и то у великим количинама.

Интервал гладовања 8/16

Овај познати интервал гладовања је једноставан начин да добијете предност и ријешите се вишка килограма. Последњи оброк поједите најкасније у 19х. А затим 16 сати не смијете да поједете ништа. То значи да сљедећи оброк треба да вам буде у 11х, а да прије тога не једете ништа. Смијете да попијете кафу, чај, лимунаду и то је то. Овај систем гладовања је научно доказано користан, јер сагорева масти, обнавља пробавни систем и тд….

Физичка активност

Физичка активност било које врсте, је корисна. Шетајте, возите бицикл, санкајте се, идите на тренинг, радите гимнастику и тд… Било који вид вјежбања ће вам побољшати расположење и поправити здравље!

Сауна и купка

Висока температура уклања токсине знојем, што је важно за детоксикацију и губитак тежине.

Једите мудро

Избегавајте претрпавање храном. Једноставно једите када сте гладни и једите по мало. Пратите оно правило које каже да престанете да једете онај моменат када осетите да сте 80% сити.

Храна може да излијечи, али исто тако може и да убије човјека, ако се не води рачуна шта се једе, како се једе и са киме се једе!

Извор: Стил

MD MONTEL