Савршен дан Слободана Тркуље: Са породицом и без мобилног телефона

JP Putevi Brcko

Савршен дан Слободана Тркуље је са породицом и без мобилног телефона, а музичар открива без које три ствари не излази из куће, када је имао највећу трему и шта ради кад ништа не ради

Како теку припреме за концерт који ћете одржати 8. фебруара у „Сава-центру“?

– Теку одлично, баш сам задовољан. Узбуђење је велико као пред сваки концерт који свирамо у Србији. Немамо трему, али набој емоција је на максимуму. Неке чудновате музичаре које смо упознали на пропутовањима позвали смо да долете у Београд и упознају нашу публику. Биће то чаробан сусрет.

Да ли је тачно да сте у Кини толико популарни, да њихова телевизијска станица „ЦЦТВ“ припрема документарни филм о вама и “Балканополису”?

– Снима се. Јако је симпатична и лепа прича. Филм је дугометражни документарац, раде га више од пола године. Били су у Србији неколико пута, снимали смо и у Пекингу. Мислим да се поред “Балканополиса” представља и једна музичка група из Кине. Поред музике, која доминира, хтели су да прикажу и Србију, наш народ и изузетан однос који имамо према Кинезима. Део филма посвећен је и мом раду на културној размени са Кином, јер се преко “Балканополис центра за модерну традицију” тиме интензивно бавимо дуже време. Премијера би требало да буде до краја године.

“Балканополис” протекле године свирао је у бројним азијским земљама. Шта вас најчешће питају представници тамношњих медија?

– Ако су интервјуи пре концерта, прво питање везано је за фризуру и имиџ. (смех) После концерта сва питања односе се на музику, одакле таква енергија и има ли нешто што не свирам. Генерално буду фасцинирани богатством српске традиције.

View this post on Instagram

"Nakon mnogobrojnih turneja Balkanopolisa širom Azije na kojima smo predstavljali modernu tradiciju Srbije, imao sam potrebu da deo njihove kulture i tradicije koje smo tamo upoznali dovedem kod nas, da svi mogu da je dožive i čuju. „Balkanopolis & prijatelji“ će biti koncert inspirisan muzikom koju smo čuli na tim putovanjima, koju ćemo izvesti zajedno sa nekim čudnovatim umetnicima koje smo upznali na proputovanjima", rekao je u intervjuu za „Dnevnikov“ TV magazin Slobodan Trkulja najavljujući koncert u Srpskom narodnom pozorištu koji je najavljen za 7. februar. Opširnije na našem web sajtu. #slobodantrkuljaibalkanopolis #slobodantrkulja #balkanopolis #srpskonarodnopozoriste #koncert #ulaznice #nastup #turneja #prijatelji #intervju #tvmagazin #dnevnik #tvmagazindnevnik #novisad

A post shared by TV Magazin – Dnevnik (@tvmagazindnevnik) on

Шта највише занима људе који на “Гуглу” укуцавају ваше име?

– Искрено, не знам. Не памтим када сам укуцао своје име у претраживач.

Који коментар на рачун вашег рада ће вам заувек остати урезан у памћење?

– Коментар једне изузетне уметнице са којом сам певао дует. Срећом, био је преко телефона, уши су ми изгореле колико сам поцрвенео.

Ко је особа са којом не бисте пропустили да направите селфи када бисте негде “налетели” на њу?

– Не знам, можда са Томом Хенксом. Глумчина и човек.

Шта је најлепше што вам је музика донела?

– Слободу духа. Колико сам се ослободио у стварању музике, толико сам слободан у животу, и обрнуто.

Како бисте описали ваш савршен дан?

– Са породицом, без мобилног телефона.

Три ствари без којих никад не излазите из куће су…

– Пасош, мобилни, кључеви од кола.

Које речи вас најбоље описују?

– Вечити дечак.

Када сте имали највећу трему?

– Кад је моја ћерка имала први јавни час.

Имате ли надимак?

– Имам их сигурно стотинак, боље да не знате. Дали су ми их рођаци са очеве стране, рођаци са мајчине стране, другари из школе, колеге… Најсмешнији ми је Слобеликс. Из шале, у преписци са концертном агенцијом „Сава-центра“ често се тако и потпишем. (смех)

Може ли свако да научи певање?

– Предуслов је, наравно, да човек има слуха и да су вокални мишићи здрави. Нема пушења, кафе, газираног… Остало је свакодневна пракса, али само ако је пуна љубави. Онда је резултат неизоставан.

Колико времена је вама било потребно да савладате свирање на више од 15 инструмената?

– Тек сам почео. Има ту још много да се ради.

Памтите ли важне датуме и обележавете ли јубиларне године живота, брака, каријере?

– Наравно. Обележавамо их ситним животним радостима. Један од њих је датум кад не наступам. Забележен је као заузет сваке године.

Шта радите кад ништа не радите?

– Смишљам. Свирам у глави.

Отвара ли лепа реч заиста сва врата?

– Реч пуна љубави сигурно. Људи су бића љубави, покажи љубав и добићеш љубав.

Који филм сте последњи пут гледали у биоскопу?

– “Балканска међа”. Одличан је.

У којим ситуацијама кажете себи: “Сутра је нови дан”?

– Углавном данас. Ако сам то рекао јуче, већ је касно.

Које питање бисте поставили нумерологу или астрологу?

– Од ког сна сте одустали, па се кријете иза бројки и зодијака?

Због чега вреди посетити „Кинески фестивал светла“?

– Биће то јединствена прилика да видите и доживите чаробну Кину, њихову предивну културу и традицију уношења новогодишњег светла у живот. „Фестивал светла“ изложба је уметничких кинеских лампиона на отвореном која ће се ове године, од 24. јануара, одржати у Београду и Новом Саду, у парку на Калемегдану и у „Лиманском парку“. Поведите породицу, пријатеље, децу, родитеље, и дођите да поделимо радост.

Извор: Hellomagazin.rs

MD MONTEL