Брчко ће и ове године угостити малишане са Косова и Метохије

Kolubara

Дванаест локалних заједница у Републици Српској до сада је прихватило учешће у пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, а пријаве трају до краја седмице, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов.

Арлов је прецизирао да је ријеч о локалним заједницама Хан Пијесак, Приједор, Требиње, Градишка, Соколац, Прњавор, Вишеград, Дервента, Шамац, Источно Ново Сарајево, Брчко и Пале.

Он очекује да ће у наредних неколико дана још неколико градова и општина Републике Српске узети учешће у овом великом хуманитаарном пројекту.

„Драго нам је што први пут учествује општина Соколац, а контактирале су нас и Бањалука, Брод, Модрича, Бијељина, Добој, Челинац, Језеро да ће узети учешће“, рекао је Арлов.

Арлов је навео да ће овогодишњим, деветим пројектом, бити обухваћена дјеца са читавог Косова и Метохије из социјално угрожених породица, са којима ће бити састанак бити одржан током фебруара и тада ће бити прецизирани детаљи о броју дјеце и наставника који долазе у Републику Српску.

„Реализација је планирана од 13. до 21. јуна. Пројектом су обухваћени и дјеца и млади са потешкоћама у развоју из Удружења `Подржи ме` из Косовске Митровице, који ће са својим родитељима бити гости ЈУ `Сунце` из Приједора“, најавио је Арлов.

Он је истакао да прва група долази 13. јуна и централни дочек биће у Брчком, док друга група гостију са Космета долази 14. јуна и централни дочек биће уприличен у Андрићграду.

Арлов је нагласио да и ове године очекују подршку кабинета предсједника Републике Српске, Министраства просвјете и културе Републике Српске, Канцеларије за Косово и Метохију и Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Србије.

„Наш Одбор реализује и велики пројекат изградње Дневног центра `Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици за 144 дјеце и младих са потешкоћама у развоју, за који траје хуманитарна акција `Хуманост је племенита врлина`“, навео је Арлов.

Он је рекао да помоћ за изградњу овог центра може бити уплаћена на жиро рачуне 55510000341964-45 и 555100000467404-85.

Извор: Срна

MD MONTEL