Модни комади од аудио касета? Може!

JP Putevi Brcko

Иако се млађе генерације слабо сјећају медија званог касете, старије генерације итекако ће се носталгично присјетити премотавања пјесми оловкама. Овај музички медиј имао је посебну чар, а то је да сте сваку пјесму морали преслушати цијелу, нисте је могли прескочити. Касете се повремено појаве у музичкој индустрији, а и у оној модној су пронашле своје мјесто.

Централ Саинт Мартинс одавно је познат по својим креативним студентима који сваком својом ревијом докажу колико су иновативни.  Бењамин Бенмоyал својом колекцијом “It Was Better Tomorrow” искористио је врпце одбачених видео и аудио касета за стварање тканине. Резултат је колекција препуна боја које су га инспирисале на његовом путовању кроз Исланд, али и радовима умјетника као што су Олафур Елиассон и Џејмс Тирел. Овом колекцијом изразио је жељу да смањи песимистични поглед на свијет након што је једно вријеме радио у војсци. Напоменуо је и како је употребом старих Дизнијевих филмова повезао своју носталгичност за изгубљеном наивношћу те на тај начин вратио касете дајући им нови облик.

Касете су се, осим на модне комаде, пребациле и на накит захваљујући Габбy Ловаззано и Адаму Марку који су основали „EJECTS“. Љубав према рејв партијима довела их је до израде ручно рађеног накита за који су искориштене старе касете и ЦД-и, али и каблови. Израдом накита подсјећају нас на давно заборављене медије и времена када смо музику могли пронаћи само у физичком облику.

Претражите своје старе кутије јер пронашли смо начин како да сами у своја четири зида израдите свој нови модни додатак. Баците се на посао!

Извор: mixmagadria

MD MONTEL