Дјеца са Косова 13. јуна у Брчком

JP Putevi Brcko

Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета” Брчко и ове године учествује у пројекту доласка дјеце са Косова и Метохије, а Брчко ће 13. јуна ове године бити домаћин централног дочека 700 малишана са Косова и Метохије. Њих педесет ће седам дана боравити код породица у Брчком, док ће остала дјеца отпутовати у друге општине у сјеверозападном дијелу Републике Српске.

Долазак дјеце са Косова и Метохије је пројекат који већ девету годину за редом реализује Одбор за помоћ Косову и Метохију из Бања Луке.

Предсједник Српског Просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Брчко Драган Томић је на конференцији за новинаре организованој поводом доласка малишана са Косова и Метохије у Брчко рекао да сви они из Брчког који желе да угосте малишане са Косова и Метохије могу од 17. фебруара да се евидентирају у просторијама „Просвјете“.

„Пријаве ће бити отворене мјесец дана сваког дана од осам до 14 часова гдје грађани могу доћи лично и попунити одређен формулар“, појаснио је Томић

Ради се о дјеци из сиромашних породица са Косова и Метохије узраста од 10 до 15 година која ће седам дана имати прилику да се друже са својим пријатељима у Републици Српској.

М.Ђурђевић

MD MONTEL