ДАЛИБОР ПУРИЋ ПОБЕДНИК БРЧАНСКЕ „КОБАСИЦИЈАДЕ“

Kolubara

Према оцени стручног жирија на овогдишњој кобасицијади, коју пету годину за редом организује Жељко Ђокић власник кафе-бара „Линколн“, најбољу кобасицу изложио је Далибор Пурић Пуриша из Брчког.

Друго место, четврти пут за редом, припало је Горану Новаковићу, а треће је припало Жељку Крунићу.

„Упркос чињеници да је ово такмичење на другарској основи, ипак сви се ми на неки свој начин припремамо и чувамо тајну спремања кобасице те свако прижељкује да на проглашењу жири прогласи баш његову кобасицу за најбољу. Наравно, након проглашења све кобасице се поједу у заједночком дружењу“, каже овогодишњи победник Пуриша.

„Кобасицијада у Линколну настала је пре пет година на другарској основи, из забаве. Већ следеће године смо ту причу уозбиљили, направили смо пропозиције, бирамо непристрасан жири, обезбедили смо услове да ово такмичарско дружење буде по свим правилима. Од пре три године кобасицијада се обележава као меморијал Синиша Радовановић Шкљо једног од идејних твораца овог турнира те се на овај начин уједно и сетимо нашег трагично настрадалог другара“, каже власник кафића Линколн Жељко Ђокић, организатор кобасицијаде.

Према броју учесника, којих је сваке године све више, не треба ни сумњати да ће ово такмичење имати дугу традицију у Брчком.

Свим учесницима кобасицијаде уручене су захвалнице а за троје првопласираних обезбеђени су и пехари.

MD MONTEL