Обиљежавање 78 година од страдања Срба од усташа

JP Putevi Brcko
 У Дракулићу код Бањалуке данас ће бити обиљежено 78 година од страдања Срба од усташа у насељима Дракулић, Шарговац, Мотике и у руднику Раковац.

Из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите најављено је да ће обиљежавању присуствовати министар Душко Милуновић, који је и предсједник Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова.

Обиљежавању ће присуствовати и делегација Народне Скупштине Републике Српске коју ће чинити посланици Саша Поповић, Драшко Станивуковић и Горан Селак, саопштено је из Народне скупштине.

Света архијерејска литургија биће служена у Спомен-храму Светог великомученика Георгија, а помен убијеним цивилима у 12.00 часова код Спомен-костурнице, након којег ће бити положени вијенци и цвијеће.

Парастос убијеним Србима биће служен у Спомен-храму Светог великомученика Георгија, а за 13.00 часова је планирано обраћање званичника.

Обиљежавање организује Одбор Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова.

Усташе су 7. фебруара 1942. године у Дракулићу, Шарговцу, Мотикама и руднику Раковац за само један дан убиле 2.315 српских цивила, међу којима је било 551 дијете.

MD MONTEL