Програми самозапошљавања ове године отварају преко 70 нових пословних субјеката

JP Putevi Brcko

Завод за запошљавање Брчко дистрикта тренутно реализује два Програма самозапошљавања у привреди и пољопривреди у укупној вредности вишој од милион КМ. Овим програмима је у протеклих неколико година отворено више од стотину старт ап-ова у Брчко дистрикту.

Брчко је међу првима у БиХ пре неколико година започео реализацију Програма самозапошљавања у привреди за који се сваке године у буџету издваја око пола милиона КМ. Овај програм се показао изузетно популарним јер се сваке године за ова средства пријави готово две стотине бизнис планова од којих за око 50 њих буду додељена средства за покретање властитог бизниса.

„Подаци говоре да се ради о веома успешном програму запошљавања лица са евиденције завода за запошљавање“ истиче Владо Јевтић директор Завода.

Поучена добрим резултатима из програма самозапошљавања у привреди, Влада Брчко дистрикта прошле године покренула је и нови Програм самозапошљавања у пољопривреди за шта је такође издвојено пола милиона КМ.

Кроз реализацију ова два програма самозапошљавања, у Брчком би у овој години требало бити отворено преко седамдесет нових пословних субјеката.

Извор: рб

MD MONTEL