Родитељи нестале Ведране Дамјановић вјерују да је жива

JP Putevi Brcko

Родитељи Ведране Дамјановић из Брчког, којој се губи сваки траг 13.11.2019. године, вјерују да је њихова кћерка жива. Отац, Здравко Дамјановић, истиче да им је јављено како су је неки људи наводно препознали на Озрену, али да не могу са сигурношћу тврдити да је то она.

„Чули смо да је нека дјевојка крајем децембра виђена на Озрену. Колико је то истина, не зна се“, истиче овај отац, подсјећајући да је тог кобног дана у јутарњи сатима (5:00 сати) Ведрана устала и „излетила“ из куће.

„С мајком је нешто причала, пољубила је три пута, те казала да иде скочити у Саву. Док је мајка говорила да то не ради, потрчала је за њом, а она је казала да не трчи јер је не може стићи. Не знамо ништа, да ли је скочила у Саву или није, да ли је могла стићи до тамо?! Син и ја смо одмах аутом пошли за њом и тражили је… али ни дан данас нема је нигдје“, прича овај отац, додајући да се Ведрана нормално понашала прије свега тога, осим што се жалила да јој трни рука и на потешкоће са срцем.

„Од почетка вјерујем да је жива. Мислим да је Ведрану неко стрпао у ауто и одвео је даље“, рекао је Здравко.

Биљана Спасојевић, Ведранина сестра, прецизира да им је јављено како је Ведрана око 23.12.2019. године виђена у селу Турија, те да су људи причали како су видјели дјевојку која им је рекла да се изгубила, а који су на основу слике тврдили да 80 посто мисле да се ради о Ведрана.

                                                                                                                                               Ведрана Дамјановић

У Полицији Брчко дистрикта истичу да се актвно проводе радње у циљу проналаска нестале дјевојке.

„Било каква информација, која дође до полиције се активно провјерава, како би припадници полиције предузели мјере и радње, али до данас је нисмо успјели наћи, но активности на њеном проналаску су још у току“, рекао је Халид Емкић, шеф Оперативно-комуникацијског центра Полицији Дистрикта.

Родитељи су замолили све људе који имају неке информације о њиховој кћерци да јаве полицији.

“Ведрана Дамјановић, рођена 1987. године, је висока око 165 центиметара, црне дуге косе, средње грађе, а на себи је имала шарене хеланке, црно сиву тунику и била је босонога”, саопштено је из Полиције Брчко дистрикта јавности након нестанка дјевојке.

Припадници Полиције су тада, одмах након пријаве, изашли на терен и започели претрагу у којој је био укључен већи број припадника Полиције, Одјељења за јавну безбијност Владе Брчко дистрикта, Граничне полиције, те Црвеног крста Брчко дистрикта БиХ.

Извор: РадиоБрчко

MD MONTEL