КАБАДАХИЈА 2 – МОЈА ЖЕНА МОРА ДА РАДИ ОВДЕ – ТАКО ЈА ЖЕЛИМ!

JP Putevi Brcko

Готово да не постоји конкурс у Кондоминијуму а да у напред није познато ко је срећни добитник. Тако је и са тренутним конкурсом у Одељењу за образовање, који је расписан још у септембру прошле године, а за који је тестирање расписано за 11. фебруар ове године. Дакле за два дана.

Конкурс је расписан на позицију „СТРУЧНИ САВЕТНИК ЗА ПРАВНА ПИТАЊА“. Сама позиција је толико провидна да и није чудно што се данима прича у Кондоминијуму име срећног кандидата који је прошао конкурс и пре расписивања. Тачније ради се о кандидаткињи за коју је, очигледно, ова позиција и направљена!

Селектовано је 16 кандидата – чисто да буде све по „правилу службе“ мада, тврди наш извор, „добитна“ кандидаткиња нема довољан број бодова.

Извор близак Влади тврди да кандидаткиња нема радно искуство које се тражи у расписаном конкурсу. Како сведочи наш извор кандидаткиња је приправнички одрадила у Пореској управи те је након тога сезонски радила у иностранству. Након повратка у Кондоминијум добила је посао у једној Основној школи а затим и у Влади Кондоминијума. Из приложеног се види да је особа већ у радном односу али је вероватно незадовољна својом радном позицијом.

Једино искуство у струци овој особи је брачна веза са чланом Владе запосленим управо у Одељењу за образовање у којем, гле чуда, је и расписан овај конкурс.

Морамо бити реални. Глупо је да један члан породице ради као шеф у Одељењу плус добија апанажу као члан УО једног Јавног предузећа а да његова супруга ради на тамо некон „левом“ месту и још да има надређеног кад може да ради као стручњак у истом Одељењу са својим човеком – стручњаком.

Када је реч о споменутом супругу, кажу познаваоци овдашњих прилика, ради се о изузетном стручњаку који је захваљујући својим политичким позицијама успео, као члан УО, Јавно предузеће да подигне на ноге. Ово је чак више пута потврдио у разговору са новинарима и још један члан истог УО.

Да се ради о стручњаку потврђује и Тужилаштво које је против њега покренуло оптужницу да је као одговорно лице повредом прописа очигледно несавесно поступио у обављању дужности те је због тога наступила имовинска штета. Наравно, према принципу пресумпције невиности свако се сматра невин за кривично дело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

Оно што би било интересантно је зашто ових 15 кандидата, који су позвани у уторак на разговор, не траже од Тужилаштва да Тужилац присуствује тестирању кандидата како би утврдили тачно који кандидат има сва релевантна документа и испуњава све услове за овај конкурс и хоће ли сам ток тестирања бити спроведен по Закону?

У сваком случају, чекамо да видимо хоће ли инсајдер у овом конкурсу добити ово радно место у Влади или не!

До тада… имамо још једног кандидата за титулу „КАБАДАХИЈЕ“!

ЖИВЕО НЕПОТИЗАМ!

MD MONTEL