ПИСМА ЧИТАЛАЦА

JP Putevi Brcko

На адресу Редакције информативног портала Објектив Медиа стигло нам је писмо наше читатељке на тему овдашњег живота обичног човека које преносимо у целини:

УМОРИ СЕ ЧОВЈЕК

Вријеме у којем живимо свејдок је бројних нелогичности с којима се сусрећемо, неправди са којима покушавамо да се боримо, кривим Дринама које желимо да исправимо, а правде с којом желимо да живимо – све је мање.

Свједоци смо многим борбама које воде иоле часни људи, они који се нису огребли о страначке моћнике, они који нису дио владајуће већине, и они који покушавају својим радом, вриједношћу и способношћу да се одрже. На том путу, видите да они који су нечији, бивају ухљебљени, награђени, почашћени које-каквим добрим позицијама, грантовима, учешћу у добро плаћеним пројектима и фондацијама, а све тобоже под плаштом општенародног добра, и уколико нисте близу ватре, остасте неогријани.

Многи часни грађани скретали су позорност на неке легализоване протузаконите ствари, указивали на чињеницу да нису сви грађани слијепи и слабовиди на многе подле, мутне и нечасне радње које се дешавају, на многе криминалне радње које су озакоњене, на многа злодјела појединаца која су прешућена, ,,покривена“ снагом страначких лидера, ја теби-ти мени, и многих других радњи..

Свједоцима смо да се ти исти људи највише позивају на вјеру, вјерске обреде (код Бошњака петком, а код других најчешће недјељом), заузимају прве редове као у Холивуду због пажње јавности, свеприсутности у јавном и вјерском животу, а својим бивствовањем живе развратне животе, и све супротно вјерским законима на које се у јавности позивају.

Људи који су некад важили као животни, искуствени ауторитети, људи који су укоријењени у историји овог града доведени су свјесно до ивице заборава, са тенденцијом даљег рашчлањивања и покушаја укопавања некадашњих великана овог града, а на сцену су дошли они који никада нису могли да се докажу својом вриједношћу, поријеклом, друштвеним и културним ауторитетом, они који колико год обнашали важне позиције, никада се неће наметнути као истински важни, и бити важни, него ће владавина трајати док обнашају позиције, а онда ће, као и многи који су мислили да позиције вјечно трају отићи на политичко сметлиште.

Умори се човјек од гледања, са немогућношћу реаговања и мијењања ситуације, како људи који, да није било страначког ухљебљавања, никад не би дошли ту гдје јесу. Спустили се из својих околобрчанских мијеста, и били то што су сад, глумећи веће и незамјењиве стручњаке каквих до сад Брчко није видјело…

Умори се човјек када види и чује да се за сваки конкурс уговори име, и унапријед зна ко ће гдје, и ако ниси наклоњен ,,страначком једноумљу“ ни не помишљај ништа.

Умори се човјек…

MD MONTEL