„Грађанска патрола“ почела у Брчком: Пријавите проблем путем мобилног телефона

JP Putevi Brcko

„Брчанска Влада покренула је пројекат „Грађанска патрола“, који преко посебне апликације омогућује грађанима Брчког да фотографијом или краћим видеозаписом укажу на комуналне, саобраћајне или сличне проблеме“, рекао је на конференцији за медије градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић.

Он је истакао да јавна управа на овај начин жели остварити непосредну комуникацију са грађанима који ће моћи указати на све оно што они сматрају проблемима у нашој локалној заједници. Градоначелник Милић похвалио је Одељење за стручне и административне послове и Сектор за информисање, који су заједнички покренули овај пројекат, а имплементираће га у сарадњи са јавним предузећима, Полицијом, Канцеларијом за управљање јавном имовином и Инспекторатом Брчко дистрикта БиХ.

„Ове институције су делегирале по два своја службеника који ће комуницирати са Сектором за информисање и одговарати на питања у вези са проблематиком коју су грађани кандидовали. Мислим да је ово један добар пројекат који нас значајно приближава напреднијим локалним заједницама које су комуникацију с грађанима унапредиле на највиши могући ниво“, додао је Милић.

Градоначелник је нагласио да је за пројекат „Грађанска патрола“ издвојено свега 3.000 КМ и додао да је реч о донацији те да је уз минимална средства покренут механизам који ће сасвим сигурно бити користан за локалну администрацију.

Шеф Одељења за стручне и административне послове Срђан Блажић нагласио је да грађани могу пријавити проблем потпуно анонимно те да је реч о модерној и функционалној апликацији. „Било какво преузимање других података с мобилних уређаја грађана неће бити могуће, осим оног што они сниме, сликају и пошаљу Сектору за информисање, који ће бити задужен за даљњу дистрибуцију пријава. Важно је напоменути да се ова пријава сматра као и било која друга пријава и по њима ће институције, односно Владина одељења, морати поступати“, појаснио је Блажић.

УПУТСТВО: Апликацију можете преузети путем постојеће платформе„Play Store“, а ускоро и путем „App Store“ и потпуно је бесплатна.

MD MONTEL