Професори Музичке школе одржали лекцију естради: Музика може бити и модерна али неизоставно треба бити квалитетна

JP Putevi Brcko

Најљепши поклон за Дан заљубљених – „Што те нема“ у изведби Александре Лиздек и Елвиса Сивчевића

У жељи да млађим генерацијама приближе квалитетну музику, професори Александра Лиздек и Елвис Сивчевић снимили су „евергреен“ по тексту Алексе Шантића „Што те нема“ а за пјесму је урађен и квалитетан спот.

„Алекса Шантић ме већ дуже вријеме заокупља својом лириком, љубавном снагом, и као да је сада
актуелнији него икада. Поготово, његов евер греен „Што те нема“. Одлучио сам се направити аранжман ове нумере у world music стилу трудећи се да не нарушим мелодијску и хармонијску структуру. Александра и ја смо сарадници и колеге већ дуже вријеме. Познајем њен сензибилитет и профињеност интерпретације те начин на који доноси емоције, а превасходно вокалне квалитете које посједује. Тако да је она била мој први избор када сам тражио ко ће да отпјева ову нумеру,“ истиче један од најбољих БХ гитариста проф.мр Елвис Сивчевић који потписује нови аранжман пјесме. Поред музике која је заиста модерна а опет прилагођена Шантићевим стиховима, цијелу причу, употпунио је и диван вокал, још дивније, Александре Лиздек.


„Са колегом Елвисом сарађујем већ годинама уназад на моје велико задовољство. Некада смо и радили заједно у Музичкој школи у Брчком. Када сам послушала мелодију, допала ми се на прву. Поред класичне музике, севдах је такође музички правац који његујем и радо пјевам. Сплетом срећних околности и подршком бројних људи урадили смо и спот, наглашава Лиздек која је такође магистар соло пјевања.
Видео за пјесму „Што те нема“ сниман је у јулу прошле године на простору Дистрикта Брчко. Поред промоције квалитетне музике својеврсна је промоција и Брчко дистрикта те је његову израду подржао и градоначелник Брчког, господин Синиша Милић.

„Поред Градоначелника подршку смо добили и од локалних привредника. Фирма Ауторад, као и Винарија Пајић из Брчког такође су подржали снимање овог спота, а посебну захвалност морамо упутити и етно ресторану „Марко Поло“ у чијем смо пријатном амбијенту и снимали неке од сцена. Други дио спота, сниман је у градској Умјетничкој галерији на чему посебно захваљујемо кустосу, Соњи Ђуровић, која је издвајала своје слободно вријеме и била нам од велике помоћи“.

Са нам је била и Данијела Шарић – салон Belli Capelli која је радила шминку и фризуре, док је Александру стилизовала Јасна Пудић власница бутика „Just J“. У споту се поред Александре и Елвиса појављује и наша позната манекенка Кристина Шарић, као и млади спортски
новинар Дејан Јовичић, рекао је продуцент спота, Жељко Лазаревић.

Спот је режирала и снимала такође домаћа продукција „100% медија“. Директор фотографије Омар Турсић, камера Рамиз Дедаковић и Исмар Мешић, монтажу и обраду такође потписују Турсић и Дедаковић.

MD MONTEL