Гоблини снимили спот за пјесму Жмигавац

KOLUBARA Brčko

Гоблини су панк рок бенд из Шапца. Музичку каријеру су започели 1992. године, када су бенд основали Ален Јовановић (гитариста), Владислав Кокотовић (басиста) и Бранко Голубовић (вокал).

До сада су објавили пет студијских албума, два “лајв” албума и једну компилацију. Током деведесетих, били су један од најутицајнијих бендова, одржали су многобројне концерте широм региона и стекли велику популарност. У првој фази каријере објавили су пет албума: “Истините приче” (1994), “Ливе Ин КСТ” (1995), “У магновењу” (1996), “Турнеја у магновењу” (1998) и “Ре Цонтра” (1999).

Престали су са радом 2001. године и послије готово десет година, враћају се на музичку сцену средином 2010. године. Три године касније објавили су нови студијски албум “Роба с грешком”. О Гоблинима је снимљен и документарни филм 2010. године – “Има нас гомила”, који приказује цјелокупну историју бенда, њихов почетак, развој и врхунац популарности. Фронтмен Бранко Голубовић издао је прошле године књигу “Изгужване мисли”, у којој највише говори управо о свом бенду.

Нумера Жмигавац трећа је по реду која је добила спот.

MD MONTEL