Гоблини снимили спот за пјесму Жмигавац

Kolubara

Гоблини су панк рок бенд из Шапца. Музичку каријеру су започели 1992. године, када су бенд основали Ален Јовановић (гитариста), Владислав Кокотовић (басиста) и Бранко Голубовић (вокал).

До сада су објавили пет студијских албума, два „лајв“ албума и једну компилацију. Током деведесетих, били су један од најутицајнијих бендова, одржали су многобројне концерте широм региона и стекли велику популарност. У првој фази каријере објавили су пет албума: „Истините приче“ (1994), „Ливе Ин КСТ“ (1995), „У магновењу“ (1996), „Турнеја у магновењу“ (1998) и „Ре Цонтра“ (1999).

Престали су са радом 2001. године и послије готово десет година, враћају се на музичку сцену средином 2010. године. Три године касније објавили су нови студијски албум „Роба с грешком“. О Гоблинима је снимљен и документарни филм 2010. године – „Има нас гомила“, који приказује цјелокупну историју бенда, њихов почетак, развој и врхунац популарности. Фронтмен Бранко Голубовић издао је прошле године књигу „Изгужване мисли“, у којој највише говори управо о свом бенду.

Нумера Жмигавац трећа је по реду која је добила спот.

MD MONTEL