Мушкарац из БиХ жртва масакра у Њемачкој

JP Putevi Brcko

Међу жртвама екстремно десничарског терористичког напада у њемачком граду Ханау налази се и један мушкараца поријеклом из Босне и Херцеговине, објавили су њемачки медији.

Како пише лист „Der Tagesspiegel“, међу убијенима се налази и 20-годишњи мушкарац поријеклом из Турске, 20-годишњак поријеклом из БиХ и конобарица рођена у Пољској.

Петер Беутх, министар унутрашњих послова њемачке савезне државе Хессен, изјавио је да је ксенофобија мотив нападача који је извео екстремно десничарски терористички напад у граду Ханауу. Потврдио је да је у нападу смртно страдало девет, а рањено неколико особа, од којих једна теже.

Истакао је да су прикупљене изјаве очевидаца и видеоснимци о нападу након чега је пронађено тијело 43-годишњег нападача и његове 72-годишње мајке. Министар Беутх је казао да је нападач Нијемац који је живио у граду Ханауу. Истакао је да је Уред федералног тужиоца покренуо истрагу због сумње на терористички напад.

У оружаном нападу на два угоститељска објекта у Ханауу смртно је страдало девет особа.

Многе жртве пуцњаве су имигрантског поријекла, јавили су данас њемачки медији позивајући се на безбједносне изворе.

Нападач Тобиас Р., екстремно десничарски терориста, пронађен је мртав у кући у операцији коју је извео тим специјалне полиције. Нападач је посједовао дозволу за лов, а касније је пронађено и писмо и видеопорука коју је оставио иза себе.

Извор: Независне

MD MONTEL