Немања Пештић: Одласком у Барселону остварио сам сан

JP Putevi Brcko

Док многи широм планете маштају да једног дана заиграју за најтрофејнији свјетски рукометни клуб, Барселону, један од најталентованијих рукометаша БиХ, можда и шире, Немања Пештић са 17 година већ је имао прилику да тренира у славном клубу, а није искључено да ускоро постане члан шпанског гиганта.

Рукометни драгуљ из Брчког и члан РК Јединство 2015 Брчко већ неко вријеме налази се под будним оком скаута Барселоне, а његови снови су постали стварност када је добио званичан позив да дође на пробни рад у „Блауграну“. Кадетски рукометни репрезентативац БиХ од 8. до 15. фебуара боравио је у „Барси“, а за „Независне“ открива како је прошао седмодневни боравак у каталонском диву.

„Контакти и интересовање људи из Барселоне, највећег свјетског клуба, трају већ око пола године. Званичан позив сам добио почетком децембра за одлазак на пробу, али због повреде одлазак смо морали да помјеримо за фебруар ове године. У Барселони сам провео седам дана и већ са 17 година остварио сан свих момака који се баве рукометом“, истиче пресретни Пештић.

Коначан суд о резултатима пробе знаће се у наредним мјесецима, али без обзира на то, боравак у вишеструком прваку Европе остаће му у сјаћању за цијели живот.

„Прошао сам низ индивидуалних провјера, а тренирао сам са сениорском екипом Барселона Б за коју играју момци рођени 1996. и 1997. године. Иако сам млађи пет година, мислим да сам се равноправно носио с њима. Без обзира на то, видио сам и осјетио шта значи бавити се рукометом на том нивоу. Осјетио сам да то могу и то ће ми бити огроман подстицај за још јачи и квалитетнији рад како у мом клубу, тако и индивидуално. Свјестан сам да је ово била прилика која се укаже једном од десет хиљада рукометаша и дао сам све од себе да себе, свој клуб, град представим у најбољем свјетлу, наглашава 17-годишња велика нада бх. рукомета.

Иначе, Пештић се са својим клубом такмичи у Првој М:тел лиги РС, гђе је један од најбољих стријелца лиге. Наглашава да има минутажу која му је и те како потребна у његовом развоју, као и да има срећу да тренира под палицом Мирослава Веселиновића.

„Већ три године сам, као и већина моје генерације, придружен сениорском тиму и имам више него задовољавајућу минутажу како бих се даље и брже развијао кроз сталне утакмице са физички јачим противницима“, рекао је рођени Брчак, који додаје да је посебно мјесто у његовом развоју имао први тренер и саиграч Угљеша Гламочић, а радио је још и под патронатом Славише Игњића, Ведрана Вуковића, Горана Шаренца и Ђуре Тојагића.

Наш саговорник, који је издвојио да му је велики ослонац у каријери брат Богдан, за крај поручује да је стандарни члан У-18 репезентације БиХ коју у јуну очекује ЕП Б дивизије у Скопљу, а с којом се нада пласману у А дивизију. Иначе, на његову адресу стигло је интересовање још неколико клубова из Европе.

„Што се тиче будућности, све зависи од здравља. Уколико ме заобиђу повреде, себе у наредних неколико година видим у неком од великих европских клубова. Тренутно сам фокусиран на добре игре мене и мог клуба Јединство 2015 у наставку сезоне, а остало ће сачекати љето“, закључио је Пештић, иначе редован ученик трећег разреда средње Саобраћајне школе у Техничкој школи у Брчком.

Извор: независне

MD MONTEL