“Црвени чувари” у Српској возаче враћају на прави смјер

JP Putevi Brcko

Сваки метар аутопута у Републици Српској је под будним оком „црвених чувара“ који даноноћно мотре на возаче, упозоравајући их на невоље које их могу задесити на путу.

Ријеч је о три специјализована возила вриједна више од 600.000 КМ, која је крајем прошле године предузећу „Аутопутеви Републике Српске“ донирала јапанска агенција за међународну сарадњу и развој, а у којима је имала прилику да се вози и екипа „Гласа Српске“.

За управљање овим возилима, која аутопутевима патролирају од почетка овог мјесеца, обучено је десет запослених у „Аутопутевима РС“, а један од њих је и инжењер у Служби за одржавање система и подсистема, контролу и управљање саобраћајем Јован Савић. Он прича да дневно пређу више стотина километара те да до сада није било већих интервенција, али да су из предострожности стално су у покрету.

„За сада су довољна три возила. Повећањем километраже аутопутева у Српској јавиће се потреба за још оваквих возила, јер је безбједност учесника у саобраћају на првом мјесту“, рекао је Савић.

Додао је да путем покретног портала, који је постављен на крову возила, возаче о тренутном стању на аутопуту обавјештавају на српском и енглеском језику.

„У питању је један вид комуникације између нас и осталих учесника у саобраћају. До сада смо углавном возаче упозоравали на прави смјер, јер људи често гријеше“, истакао је Савић и нагласио да возила посједују опрему за обезбјеђивање мјеста која су опасна као и за помоћ страдалима у случају саобраћајних несрећа.

У случају да се патрола за наџор на аутопутевима у моменту није затекла на мјесту гђе пријети нека опасност за возаче или се догодила саобраћајна несрећа, о томе их обавјештавају надлежни из центара за одржавање и контролу саобраћаја у Лакташима и Добоју, који стање прате путем камера.

Према ријечима инжењера у Центру за одржавање и контролу саобраћаја у Лакташима Бојана Тешановића, оператери путем видео-наџора 24 часа током цијеле године прате одвијање саобраћаја на дионици аутопута „9. јануар“ од Маховљанске петље до Прњавора.

„С обзиром на то да је цијела дионица аутопута покривена камерама, у сваком тренутку можемо да видимо шта се дешава. Уколико дође до нарушавања безбједности саобраћаја, оператери су до почетка овог мјесеца обавјештавали путну службу, а сада нам је на располагању и специјална патрола „, казао је

Тешановић и додао да, ако је потребно алармирају и полицију, хитну помоћ и ватрогасце. Камере су на овој дионици аутопута „9. јануар“, каже Тешановић, до сада забиљежиле саобраћајне несреће са мањом материјалном штетом, односно налијетање возила на животињу и слијетање ван коловоза.

„На овој дионици није било саобраћајних несрећа са настрадалима, што је показатељ да је безбједност саобраћаја на аутопутевима Српске на високом нивоу“, рекао је Тешановић.

Оку оператера овог предузећа не може ништа промакнути па ни брзина којом возачи возе. Поједини возачи, истакао је Тешановић, аутопутем пројуре брзином већом од 200 километара на час, док је ограничење 130.

ГРАДИШКА – БАЊАЛУКА

У „Аутопутевима РС“ истакли су да је у току успостављање система за управљање, наџор и контролу саобраћаја на аутопуту Градишка – Бањалука, послије чега ће и он, као и аутопут „9. јануар“ бити под сталним наџором.

„Аутопут Градишка – Бањалука од јесени би требало да буде под наџором Центра за одржавање и контролу саобраћаја у Лакташима“, казали су у овом предузећу.

Извор: инфобијељина

MD MONTEL