Београдски синдикат: Скандалозна цензура — ударили на пјесму „Свиће зора“ они који ударају на литије!

Kolubara

Из групе Београдски синдикат саопштавају да их „Јутјуб“ цензурише јер нису постављени на трендинг листу овог канала, иако имају више од 500 000 прегледа.

Због велике среће што је пјесма „Свиће зора“ са љубављу дочекана од нашег народа у Црној Гори, покушали смо да занемаримо неправду која нам се све вријеме наноси од стране корпорације „Јутјуб“, кажу у Београдском синдикату:

„Након објављивања пјесме, која је само у првом дану имала 500.000 прегледа, нисмо постављени на трендинг листу, а све са циљем смањивања броја прегледа. Након тога смо свакодневно уочавали како се број прегледа рапидно успорава, а врло често и смањује. Као доказ томе достављамо фотографије на којима се то јасно види. Након што је пјесма прешла милион прегледа, у периоду од 00 до 12ч, број прегледа је према алгоритму „Јутјуба“ био свега 500, иако је досадашњи просек прегледа у том истом периоду до сада износио 50.000“, каже се у саопштењу популарне српске хип-хоп групе.

Скриншот који показује како се обара број прегледа пјесме „Свиће зора“ Београдског синдиката.

Да не буде забуне, ову пјесму свакако нисмо радили због броја прегледа и трендинга, па је и то један од разлога због којег смо све вријеме ћутали, додају они. Међутим, како је овакво понашање „Јутјуба“ више него скандалозно, са циљем да се јавност, а поготово млади, информишу о постојању цензуре на Интернету, били смо приморани да реагујемо.

„Очигледно је да исти они који у јавности константно настоје да умање број присутних грађана на литијама широм Црне Горе, сада смањују и број стварних прегледа пјесме „Свиће зора“, а корпорација „Јутјуб“ им то омогућава“, закључује се у саопштењу Београдског синдиката..

Извор: Спутник

MD MONTEL