Почеле пријаве за прихват дјеце са Косова и Метохије

JP Putevi Brcko

Сви они који желе да угосте дјецу са Косова и Метохије, која ће у јуну боравити у Брчком, могу се пријавити у просторијама Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Брчко до 17. марта ове године.

Ради се о педесеторо дјеце узраста од 10 до 15 година из социјално угрожених породица са Косова и Метохије која ће у Брчком боравити од 19. до 26. јуна ове године. Ведрана Драгичевић, сарадник „Просвјете“ каже да већ има заинтересованих породица које желе да на седам дана угосте ове малишане, а сви они који то намјеравају требају доћи у просторије „Просвјете“ сваког радног дана од осам до 14 часова.

Брчко ће 19. јуна ове године бити домаћин централног дочека 700 малишана са Косова и Метохије од којих ће њих 50 седам дана боравити код породица  у Брчком,  док ће остала дјеца отпутовати у друге општине у сјеверозападном дијелу Републике Српске.

Долазак дјеце са Косова и Метохије је пројекат који већ девету годину за редом  реализује Одбор за помоћ Косову и Метохију из Бања Луке.

Ведрана Драгичевић истиче да ове године, као и прошле, „Просвјета“ има  подршку Српске правослaвне цркве, а планирано је да дочек дјеце буде организован у порти Храма “Успенија Пресвете Богородице” у Српској Вароши.

Она је овом приликом позвала све привредне субјекте у Брчком који желе и могу да се укључе и дају свој допринос што  угоднијем  боравку дјеце  са Косова и Метохије у Брчком.

Извор: Радио Брчко

MD MONTEL