Сви типови жена које можеш да видиш у теретани -од старијих госпођа до Инстаграм риба

JP Putevi Brcko

Жене из теретане: ко су оне, зашто су тамо, и шта желе? Ово су само нека од питања која се намећу када бациш поглед по својој локалној теретани и видише све те жене са чланским картама, памучном одећом која пропушта ваздух и веома оснажујућим флашицама воде. За неке, теретана је уточиште. За друге, терет. Неке је активно избегавају и користе Јутјуб, „зато што је џабе“, док један не безначајан број жена изгледа буквално живи у теретани.

Како год да окренеш, Теретана је присутна у огромном броју живота, на овај или на овај начин. А из тог разлога је једно од ретких места где се може посматрати читав спектар човечанства, као зоолошки врт или просторија за аудицију емисије Ја имам таленат. Али да се вратимо првобитном питању: жене из теретане, ко су оне?

ИНСТРУКТОРКЕ СА ТЕЛИМА ЧВРШЋИМ ОД МРАМОРЈА

Било да је у питању инструкторка са траком око главе која урла „ГУРАЈ“ на тебе надглашавајући електронски ремикс песме Грин Деја, или је то лични тренер који мисли да су основно здравље и фитнес од пресудног значаја за војну обуку, ова такозвана „чврста тела“ су праве але теретане. Њима ништа није довољно. Можеш да гураш јаче него када се порађаш са тројкама, али твоја задњица никада неће бити тако снажна као њихова. Њихови удови су толико чврсти, да ако их боцнеш сувише снажно, можеш да поломиш прст – али ти, црве, не можеш да издржиш ни 45 минута кардио вежби а да се не задишеш! Гадиш ми се!

Узгред, њих никада нећеш видети давежбају. Никада. Или су твоје вежбе ’предах’ у њиховим свакодневним деветочасовним вежбама, или су продале своју душу ђаволу, у замену за 8 плочица на стомаку.

ЖДРЕБИЦЕ

Теретана је свет ждребица, а ми остале се у њој само знојимо и испуштамо недостојне звуке. Поприлично их је лако уочити: увек су плавуше, са равном косом до рамена или са коњским репом; увек носе мајице које су добиле учествујући на маратону или на спортском такмичењу које је организовала банка или консултантска компанија за коју раде. Када нису у првом реду или се не надмећу саме са собом на покретној траци, можете их наћи у свлачионици како разговарају о свом предстојећем венчању у природи (ово није шала, присуствовала сам многим таквим приликама).

ЕКСТРЕМНО НАПУЦАНЕ СТАРИЈЕ ГОСПОЂЕ

Не знаш да ли да их се плашиш или желиш да постанеш једна од њих (што се неће десити). Старије напуцане госпође су увек подоста витке, али чврсте. Импресивне су; лепо их је гледати. Не само да су проживеле много више тога него што ти можеш и да замислиш, већ и из бенча подижу тежине које ти не можеш ни да схватиш. Наћи ћеш их како опуштено дижу 150 килограма, фино преплануле, пре него што су сви остали постали опседнути заштитним фактором за сунчање.

ЖЕНА КОЈА ЈЕ ТУ ТОЛИКО ЧЕСТО, ДА СЕ ЗАПИТАШ ДА ЛИ ЖИВИ ТАМО

Хеј, ти: жено која си увек ту. Да ли имаш посао на високом положају, да ли имаш партнера? Да ли те твоји чудни пријатељи виђају само док вежбаш? Сигурно немаш пса, зато што никада не напушташ зграду. Вежбаш ујутру, вежбаш увече; ти си део ентеријера теретане једнако и као тренажни бицикли и покретне траке. Изненадила бих се када не би била у близини, непрестано ходајући по покретној траци. Очигледно је да си у форми. Мораш да будеш, када живиш у теретани. Али ко си ти?!

ИНСТАГРАМУШЕ ИЗ ТЕРЕТАНЕ

Нешто о чему често размишљамо када диринчимо у теретани је како, забога, жене око нас успевају да ускладе одећу у којој вежбају. Већина наших одлазака у теретану је испланирана на брзину и обично очајнички копамо по фијокама, тражећи нешто иоле пристојно да обучемо, након што смо скоро заборавиле да смо резервисале термин. Због тога осећамо дубоко поштовање и завист према девојкама у једнообразним комплетићима које изгледају као балерине на јутарњим вежбама на које смо ми једва из кревета довукле своје напола труле лешине.

У свету традиционалних теретана, ово су жене које имају Инстаграм сторије у којима приказују своје извајане квадрицепсе, са емоџијем брескве и флуоресцентним словима у курзиву. Ове жене су усавршиле ’скоцканост у теретани’, увек изгледају лепо у својим наглавцима и некако успевају лепо да миришу после вежбања. Оне се налазе на врху теретанског ланца исхране и ја за њих немам ништа осим поштовања.

ОНА ШТО ИЗВОДИ НАЈТЕЖУ ВЕРЗИЈУ СВАКЕ ВЕЖБЕ

Тешко је наћи ову ретку зверку. Али највећа вероватноћа је да ће то бити само једна особа на сваком часу, нарочито ако одлазиш у фенси теретану у центру града, која нуди бесплатан шампон и холивудска огледала. Подражавајући понашање стрејт мушкараца у буквално свакој теретани, ова жена ће изводити или најтежу могућу вежбу од опција које се нуде или ће је модификовати. Радиће по свом. Можеш ли да је копираш? Покушаћеш и нећеш успети, а постоји велика вероватноћа да ћеш се у том процесу озбиљно повредити. Та цура, та чиста смелост… та ингениозност.

За ту жену имамо само једно питање, а то је да ли нуди попуст на војну обуку?

ВЕОМА ЗАУЗЕТЕ И ВАЖНЕ ПОСЛОВНЕ ЖЕНЕ

Нарочито након јутарњих вежби, ово је веома посебна врста – то су жене које се врте по свлачионици као тасманијски ђаво, навлачећи фину пословну одећу, зато што имају ВАЖАН ПОСАО у СИТИЈУ на који МОРАЈУ ДА СТИГНУ, или ће НАСТУПИТИ АПОКАЛИПСА и ПАРА ће НЕСТАТИ. Да ли то желите? Не? Онда им се боље јебено склоните с пута.

БЕСКОРИСНЕ КРЕТЕНУШЕ

Све их виђамо: не истежу се, са теговима поступају тако да добијеш килу само гледајући их, 50 минута заузимају покретну траку да би ходале 3 километра на сат, док скролују по Инстаграму, сморене до бола. То су особе које из теретане излазе или у боловима, или са просуте две капи зноја. То су у суштини особе које не воле да вежбају. Нису овде да постепно достигну своје личне циљеве, наоружане стрпљењем и дисциплином. Не, оне су овде да би се осећале као да раде нешто што је добро за њих – као да уз Биг Мек једеш бонжиту.

До навале оваквих обично долази у јануару и мају, када су све или „претеривале са самоугађањем“ током божићних празника, или су уплатиле летовање, па се осећају обавезнима да вежбају, иако тиме неће ништа постићи и мрзеће то. А ми то знамо зато што смо, осим кратког петомесечног периода када се озбиљно посветимо дизању тегова у теретани у предграђу која се зове „Дејвова теретана“ и саме потпуно бескорисне кретенуше. Само поједи тај свој хамбургер и научи да прихватиш истину.

Извор: вајс

MD MONTEL