ОБРАЗОВНИ КАБАДАХИЈА ЈАШЕ НА ЧЕЛУ КОЛОНЕ – четврти део!

JP Putevi Brcko

Бунио се Кабадахија запослен у Техничкој школи. Каже да није тачно то што смо написали да он воли на часу да гледа порниће. Чак је рекао да све то директор лично може да потврди! И то само једним погледом на екран надзорне камере. А директору се мора веровати!

Ево исправљамо и кажемо да наставник Кабадахија, с времена на време, крајичком ока, онако стидљиво погледа понеку фотографију неке блуднице на интернету… Потврђујемо да је то чисто да убије досаду на часу – за разбибригу! Није професор Кабадахија крив што је интернет пун „сајбер-фукси“.

Каже нам технички Кабадахија да он никога није хватао за ревере и да није никоме претио. Директор је упознат, а директору се мора веровати.

Ево ми и то исправљамо и кажемо да је професор „родитељски“ загрлио ученика, а реченицом „срешћемо се ти и ја“ заправо је мислио одвести ученика на сладолед… једног дана, ако се сретну!

Каже нам у наставку Кабадахија, да би могли помислити људи (они који га не знају) да је он некакав манијак (сви осим директора). Мада и они који га знају немају неко лепо мишљење о њему (опет сви осим директора), ал` добро сад. У сваком случају, каже, то руши његов углед.

Руши, све написано, углед и његовог сина који је такође запослен у истој школи где ради и тата Кабадахија. Још спомињемо и његовог кума-министра. Зар треба и кумов углед да буде укаљан јер је своје кумиће „легално“ запослио у истој образовној установи. И све то баш сада пред Изборе када Кум припрема терен да запосли и остатак кумовске фамилије.

Ево стидимо се јавно сви у Редакцији и верујемо да ће Кум ипак запослити и остале све своје тиће – кумиће!

Бунио се и директор. Каже да ми својим писањем каљамо „институцију“ која се зове ОДЕЉЕЊЕ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ! Шта ће деца да помисле? Какав пример дајемо нашим школарцима?

ОБРАЗОВНИ СИСТЕМ У КОНДОМИНИЈУМУ КАО ИНСТИТУЦИЈА – како то гордо звучи!!!

Можда у Шведској директоре, али у Кондоминијуму то никако не може бити! На крају крајева директоре драги, ти си врло добро упознат да је све тако. Само узми себе за пример! О каквој институцији причамо? Једино ако говоримо о ИНСТИТУЦИОНАЛНОМ НЕПОТИЗМУ као легалном образовном систему ЗА ПОПУЊАВАЊЕ КАДРОВА ИЗ РЕДА БЛИСКИХ РОЂАКА!!! Нигде као у овом Одељењу није заступљен непотизам као основа за решавање (не)запослености – (непотизам – од латинског непос, непотис = нећак, потомак, унуци).

Није професор у Техничкој школи једини пример непотизма. Готово да не постоји школа у Кондоминијуму која нема два, три члана једне породице који су запослени у овим редовима. Само погледајте презимена. Па то све к`о кланови јбт. Ко да су радно место добили у наследство.

Да не причамо о врху овог Одељења. Имали смо пример пре десетак дана да је намештен конкурс за супругу једног шефића Кабадахије у Одељењу и да је госпођа прошла без проблема. Кажу славило се два дана. Добро, кажу да је ту помогло и то што је шеф из мешаног брака а и сам је у мешаном браку тако да је мистерија дал је то радно место Бошњачко или Српско? Једно је сигурно – запишано је за брачног партнера, те ово национално можда и није битно.

Ево ми апелујемо на Одељење за образовање да промени своју делатност у ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПОРОДИЧНО – КУМОВСКЕ ОДНОСЕ!

Нормално. Одељење за Образовање једино и служи за запослење својих кумова, брачних партнера и ближе родбине. Њима је свакако Образовање на последњем месту.

Ево примера. Упркос чињеници да је ових дана све мање ђака у школским клупама због респираторних вируса који харају Кондоминијумом, ово одељење се не оглашава у јавности по том питању. О томе размишљају „К`О О ЛАЊСКОМ СНЕГУ“!!!

А и што би размишљали. Не ради се о корона вирусу већ о домаћем вирусу званом грип који је изазван, према тврдњама појединих наставника и учитеља, због хладних учионица.

Нема Одељење за образовање никакве везе са тим. Родитељи су криви што децу шаљу у школу без јоргана. Како само могу да допусте да деца у школским клупама седе само у зимским јакнама. Стварно нема смисла.

Шта? Ви би хтели грејање у школама? Дал сте нормални? Па ту привилегију имају само ретки – понека школица! Па нема Одељење новца за разбацивање. Треба уштедети за родбинске плате запослених у овом Одељењу. Не можемо се расипати. ПОРОДИЧНА БРИГА ЗА СВОГ НАЈБЛИЖЕГ је на првом месту! Зато родитељи јорган обезбедите сами. Ви морате водити бригу о здрављу своје деце а не да Кабадахије из Одељења воде бригу о вашој деци. Ајте молим вас! Наша деца су нама све ал` њима нису ништа! Сасвим природно!

И после се чудимо зашто нема напретка у развоју и образовању младих у Кондоминијуму!

Ево још једног примера. Јавност Кондоминијума је упозната да су обезбеђена сва средства за изградњу Обданишта у центру града у МЗ Српска Варош! Ал шипак бато мој! Џаба средства кад Одељење за образовање не жели да покрене процедуру изградње јер кажу да им није у интересу да се у овој месној заједници гради Обданиште.

Можда би им, евентуално, било у интересу да је у питању обданиште у некој припиздини одакле и долазе ове Кабадахије, ал` центар града… Нема шансе!

Мада, не брину они о деци ни у својој припиздини, осим само пред Изборе. Центар Кондоминијума им је интересантан једино на адреси БУЛЕВАР МИРА 1. Довезу се на посао, тешком муком попну се уз басамаке у канцеларију, увуку своја дупета у фотељу и ко квочка на гњездари чекају кад ће јаје да снесу… а то је негде око 15 часова. Има и оних који не носе јаја, они одлазе кући раније! Дакле, ваша деца њима нису ни у сновима!

Ипак, ради се о Кабадахијама у овом Одељењу! Зајахали, па не силазе! Шта од таквих можемо и очекивати?

Прича се наставља…

MD MONTEL