Бурно у НСРС, „тешке“ ријечи између Чавића и Вукановића: Ви мени да пријетите?

JP Putevi Brcko

Посланици НДП-а Драган Чавић и независни посланик у Клубу СДС-а Небојша Вукановић размијенили су током јучерашње сједнице Народне скупштине Републике Српске неколико „тешких“ ријечи и оптужби.

„Ја сам давно рекао да не желим да коментаришем неког, и гади ми се, презирем и који је чак био предсједник Републике Српске, који је издао толико људи, стотине хиљада који су му дали повјерење, који је прешао на страну непријатеља. Ти људи нису достојни било каквог коментара. Како да имам поштовање према неком ко је то урадио? Ја ћу увијек имати презир. Ја могу имати поштовање за политичке противнике, али оне који забију нож у леђа, преваре људе, оду на супротну страну, морам имати презир, па да прође 20 година. Презирем и гади ми се, то јавно кажем. Гади ми се и стварно осјећам презир“, казао је Вуканвоић.

Репилицирао му је Чавић.

„Тај ваш осјећај гађења дијелим и ја, али према вама. Гади ми се све то што радите. Не само што радите кад сам ја у питању, него генерално. Кад се ја будем бавио с вама, бавићу се озбиљно. Слагали сте да је мој рођени брат добио мјесто директора у Републичком угоститељском сервису. Ви имате својих истина које су потпуно болесне. Ви стварно морате да се позабавите сами собом прије него се позабавите другима. Имате озбиљан проблем. Први и задњи пут с вама улазим у било какву полемику. Наставите ли ме вријеђати, а посебно бавити се мојом породицом, ја ћу се бавити с вама, не као посланик него као човјек. Да вам буде јасно. Немојте климати главом јер ћу вам ја по тој глави дати кад будете то тражили. Немојте више да ме вријеђате, упозоравам вас, јер нећете проћи како треба са мном. А ја нека одговарам гдје год треба, пред законом, свима. Немојте више износити лажи на рачун моје породице, немојте то радити“, казао је Чавић.

Убзо је стигао одговор Вукановића.

„Ја сам се баш препао, ово су отворене пријетње господине Петковићу на које ви не реагујете. Човјек је рекао ‘добит ћеш ти по тој глави’. Да ја то неком овдје кажем, ухапсили би ме за три минута. Доста је више пријетњи у овој скупштини. Скупите се сви. Ја сам радио за вас, долазио сам у Бањалуку на скупове о свом трошку. Потопили сте све нас. И ви мени да пријетите? Ви да мени кажете да ћу добити по тинтари. Хајд да видим ко ће се скупити. Докле више пријетње у овој држави? Срамота господине Петковићу, видјећемо хоће ли бити саслушан. Ово је недопустиво“, поручио је Вукановић.

Извор: Н1

MD MONTEL