Изабрани најбољи спортисти за прошлу годину

JP Putevi Brcko

У брчанском Дому културе  у организацији Владе Дистрикта одржана јубиларна 20. манифестација „Избор спортисте године“ на којој су проглашени најбољи спортисти, спортски колективи и најбољи спортски догађај за 2019. годину.

За најбољег спортисту Брчко дистрикта изабран је Срђан Самарџић из Атлетског клуба „Маратхон” Брчко, иначе репрезентативац БиХ у сениорској конкуренцији, који је током прошле године имао запажене резултате на такмичењима у БиХ али и на међународном нивоу.

Ана Гајић одбојакшица Бимал-Јединства и репрезентативка БиХ, проглашена је за најбољу спортискињу Дистрикта. Гајић је током 2019. године освојила бројне медаље, попут освојеног шампионата БиХ, Куп-а БиХ, Купа РС-а са матичним клубом.

Најбољи спортски догађај организован у Брчком био је WDSF Brčko Open Championship 2019., турнир Свјетске спортске плесне федерације у организацији Школе плеса „Мамбо“, који учесницима доноси највећи број поена за свјетски ранг листу.

За најуспјешнији спортски колектив изабран је ЖОК Бимал-Јединство који је у прошлој години освојио првентсво БиХ, Куп БиХ, и такође успјешно учествовао у ЦЕВ Лиги Шампиона, ЦЕВ Купу и средњеевропској МЕВЗА лиги. Бимал-Јединство у млађим категоријама такође има изузетне успјехе и може се похвалити са 14 рапрезентативки у свим узрасним казегоријама.

У осталим категоријама, за најуспјешнији фудбалски клуб проглашен је ФК “Јединство”, најуспјешнији клуб дворанских спортова је ОК “Младост”, најуспјешнији клуб борилачких спортова је Спортско друштво “Побједник”, најбољи спортски колектив за развој спортова на води је Кајак кану клуб “Хариз Суљић”, док је најуспјешнији спортски колектив за развој атлетике и осталих грана спорта Ателтски клуб “Cross” Брчко.

У категорији индивидуалних признања за најуспјешнијег младог спортисту изабран је Сејдо Хуремовић из Теакwондо клуба “ГОКУ”, најбоља млада спортисткиња је Амна Шехић, док је за најуспјешнијег тренера проглашен је Един Баковић из МОК “Јединство”.

Признање за најуспјешнијег спортисту са инвалидитетом припало је Дамиру Бродлићу из Одбојкашког клуба инвалида “Брчко”, најуспјешнија спортисткиња атлетике и осталих грана спорта је Кристина Тркуља из АК “Cross” Брчко а Јасмин Клебић је проглашен за најуспјешнијег спортисту спортова на води.

Фотографија корисника Atletski Klub Cross

За најбољег спортисту борилачких спортова изабран је Реџеп Бркић из спорткосг друштва “Побједник”, најуспјешнији спортиста дворанских спортова је Млађан Лукић одбојкаш брчанске Младости, док је за најбољу фудбалерку проглашена Марија Дамјановић из ЖФК “Локомотива”.

Специјално признање добио је Љубиша Ристић из ОК “Младост” а за најуспјешнијег спортског новинара је изабран Колега Стјепан Богутовац, из Радија Брчко.

MD MONTEL