ПИСМА ЧИТАЛАЦА – 1. МАРТ!

Kolubara

На адресу портала Објектив Медиа стигао је мејл у којем наш читалац изражава лични став о заказаној прослави 1. марта који преносимо у целини:

Ових дана у нашем граду можемо да видимо, а и чујемо, како Бошњачки политички експонирани људи покушавају да се окупе око организације Дана независности. И све је у том духу. Организују се вишедневне манифестације, анимира се свијет, позива, „уврћу се руке“ да се дође и увелича централна манифестација, да не буде „труд узалуд“.

И можемо да видимо помало да обиљежавање тог дана, који је без сумње признат од Европске заједнице и БиХ је постала дијелом Организације уједињених нација, и не спорећи њену независност, помало користи као средство подизања националних тезнија које су увертира у предизборну кампању врха Бошњачких политичара. Можемо да видимо како се троше паре да би се тај дан обиљежио и „показао“ опонентима како и ми имамо „храбрости да се дрзнемо“…

Али господо у чему? Јесте ли обезбиједили да 1.март буде нерадни дан и уврстили га у званичне пазнике који се обиљежава у Брчко дистркту БиХ? Јесте ли тим који су се борили да очувају независност обезбиједили достојанствен живот? Шта сте урадили осим што хушкате и подижете тензије, и припремате терен за изборе? Осим што купујете ко зна који стан по реду, и уписујете их на своје најближе, шта сте урадили за ојађени народ који хушкате и „тјерате“ да изађе и гласа?

Уживате ли док по порталима омладина који је произашла након рата, и нема посебно јасних сазнања о ратним дешавањима, него су преко својих канала сазнавали шта се дешавало, а која свједоци смо и нису најчешће објективна, него су и даље потпирена националним тензијама, проткане мржњом, а ви се церите док се други завађају, док ви владате.

Босну и Херцеговину заиста доживљавам својом државом, јер ту живим, ту сам рођен, ту су ми коријени, ту радим, ту плату примам, ту имам документе, и не могу да је не волим и не поштујем. И ко год је оспори, прво нека се одрекне плате коју прима и докуманта, па онда нека прича шта жели. Не морате је вољети, али је поштовати морате из горе наведених разлога. За крај, цитират ћу босанскохерцеговачког књижевника, који је неке ствари давно препознао…

„Кад год сам и где год сам наишао на људе који су показивали сувише развијену бригу за национални понос и општи интерес или претерану осетљивост за личну част и достојанство, увек сам, готово по правилу, наилазио и на ограничен ум, неразвијене способности, тврдо срце и грубу, кратковидну себичност“.

Свако ти добро Босно и Херцеговино!!!

MD MONTEL