„Жао нам је што морамо ово да вам кажемо, али наш брат је одузео себи живот…“

JP Putevi Brcko

Кит Флинт је имао 49 година када је напустио овај свијет, 4. марта 2019. године, а иза себе је оставио бенд који важи за један од најбољих у историји музике, велики „Продиџи“.

Не постоји особа на планети која није макар једном чула неку пјесму „Продиџија“, а исто тако и за легендарног Кита Флинта, фронтмена британског брејк бит састава који је заувијек променио свијет музике.

Заједно са Лајамом Хаулетом и МC Максимом направио је хитове „Breathe“, „Firestarter“, „No Good“, „Voodoo People“ и многе друге, а био је препознатљив по невјероватној енергији на наступима, али и у спотовима.

Никад није крио да је конзумирао опијате, међутим, као и код већине славних музичара, они су били саставни дио каријере.

Чироки фризура у флуоресцентним бојама… Београд и Србија упознали су га заједно са Максимом и Хаулетом 1995. године у хали „Пионир“, што је био први излазак „Продиџија“ ван граница Велике Британије, икада.

Због тога је овај бенд увијек имао посебну повезаност са Србијом, па тако никад није правио „прескоке“ када је путовао по Европи.

Егзит фестивал, Београд… „Продиџи“ је увијек био највећа сензације те године када је долазио.

– Жао нам је што ово морамо да вам саопштимо, али наш брат Кит Флинт и најбољи пријатељ, овог викенда је себи одузео живот. Заувијек ће нам недостајати. Хвала вам за разумијевање и поштовање приватности у овим тренуцима – објављено је на друштвеним мрежама од стране бенда.

Кит је 4. марта 2019. године пронађен мртав у свом дому у Данмоу, од посљедица вешања.

„Смртни случај се не третира као сумњив и за мртвозорника ће бити припремљен извештај“, била је посљедња информација тог тужног мартовског дана.

„Продиџи“ је престао да постоји након његове смрти, Хаулет и Максим су се окренули соло каријерама, не желећи да ишта настављају без Флинта.

Извор: Ало!

MD MONTEL