Расписани парламентарни избори у Србији

JP Putevi Brcko

Председник Србије Александар Вучић расписао је парламентарне изборе за 26. април.

„Поштовани грађани Србије, управо сам потписао одлуку о расписивању избора за народне посланике. Они су расписани за 26. април ове године. Свим учесницима желим успех“, рекао је Вучић.

Председник је рекао да су избори важан чин за земљу, јер се на њима људи опредељују у каквој земљи желе да живе, те да су велика одговорност, не само за политичке странке и групе грађана који на њима учествују, већ да су и од пресудног значаја за сваког грађанина Србије.

Зато је позвао грађане да узму учешће на изборима.

„Молим људе да узму учешће на изборима, да покажу озбиљност и одговорност према својој земљи, уверен да ће на најбољи начин изабрати пут за себе и своје породице, али пре свега за нашу лепу Србију“, рекао је Вучић.

Он је навео да жели да пре свега на дан избора, али и да током читаве кампање која ће бити дуга, буде демократска атмосфера, да се политички противници поштују, да излазе са различитим ставовима и аргументацијама и да кампања буде борбена, али мирна.

„Да људи могу да донесу најбољи суд о политици која је претходила, али и о политици која треба да допринесе бољој будућности за грађане“, рекао је Вучић.

Он је свим актерима пожелео добру, праву и демократску политичку утакмицу. „Желим да 26. априла увече једни другима честитамо и да заједнички и уједињени кренемо у бољу будућност. Живела Србија“, рекао је Вучић.

Скупштина Србије има 250 посланика. Претходни парламентарни избори одржани су 24. априла 2016. године.

Претходно, за 26. април расписани су локални и покрајински избори.

Извор: Б92

MD MONTEL